Mirea, aproape de record la Sinaia in antrenamentele de la Sinaia

Alex Mirea a fost cel mai rapid in prima zi de la Trofeul Sinaia, a cincea etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta. Pilotul de pe Radical SR1 s-a aflat la 0,6 secunde de recordul inregistrat in urma cu doi ani de Lucien Hora pe acest traseu. Sase piloti au coborat sub pragul de 2 minute inca din antrenamente.

Pilotul bucurestean a avut o singura urcare in antrenamentele cronometrate dupa ce mansa a doua a fost suspendata chiar pe final dupa ce o ploaie torentiala s-a abatut asupra orasului de pe Valea Prahovei. De altfel, cel mai bine cotati piloti de la Categoria II au avut parte de o singura mansa de antrenamente din acelasi motiv.

Mirea a incheiat urcarea in 1:51,993. In urma cu doi ani, legendarul Lucien Hora, castiga Trofeul Sinaia si inregistra si un nou record, ceasul oprindu-se la 1:51,339.

Al doilea cel mai rapid din prima zi este Octavian Ciovica (Radical SR8). Dupa ce a dominat mansele de recunoasteri, acesta s-a multumit sambata cu locul secund, timpul sau fiind de 1:54,553. Cu al treilea timp a fost inregistrat Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO): 1:55,867.

Tot sub doua minute au coborat si Emil Ghinea (1:56,570), Radu Benea (1:56,859) si Mihai Leu (1:58,737). Acesta din urma, pe un Ferrari 458 Challenge, a fost cel mai rapid de la Categoria I.

In total, 62 de concurenti au fost prezenti la startul etapei. Sambata s-au inregistrat si incidente, cel mai grav fiind cel in care a fost implicat Gabi Stoian (BMW e30). Acesta a iesit in decor pe a treia mansa de recunoasteri, masina rasturnandu-se.

Duminica dimineata sunt programate trei manse de recunoasteri, iar de la ora 13:30 vor incepe cele doua manse de concurs, transmise in direct atat pe social media FRAS, cat si pe Look Sport.

Sursa articol si foto: FRAS.RO

Recomandari pentru tine!