Memorialul Daniela Zaharia un real succes la Timisoara

In weekendul care tocmai a trecut, Timisoara a fost martora celui mai amplu eveniment automobilistic din judet- „Memorialul Daniela Zaharie”.

Evenimentul a fost organizat de catre Clubul Sportiv Daniela Zaharie alaturi de sportivii echipei Sport Masters Year 2012, in memoria pilotului Daniela Zaharie. (N. 28.08.1979 – D. 06.07.2012)
Fiind nascuta in 28 august, evenimentul in memoria ei se desfasoara, in fiecare an, in jurul acestei date.

In acest an, evenimentul a fost unul de amploare, incluzand atat o etapa din Campionatul Judetean de AutoSlalom cat si 2 etape din The Central European Ori Cup.

In ceea ce priveste Campionatul Europei Centrale si de Est la Raliuri de Orientare, The Central European Ori Cup, sau pe scurt C.E.C Ori Cup, s-au aliniat la start 18 concurenti, veniti din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria cat si doua echipaje din Bucuresti, unul din Satu Mare si doua din Timisoara.

Etapele au constat in 2 zile de concurs, care au cuprins atat probe speciale de indemanare, una in conditii de seara/ noapte si cealalta ziua cat si probe de orientare pe strazile din Timisoara, Sacalaz, Samnihaiul Roman, Utvin si Giroc, pe un traseu bine stabilit de catre organizatori, pe trafic deschis circulatiei publice si cu conditia ca toate regulile de circulatie sa fie respectate cu rigurozitate.

Clasamentele finale ale C.E.C. Ori Cup au fost:
locul 1: din SLOVACIA: Magdolen Roman / Magdolen Roman jr
locul 2: din POLONIA: Lutek Marcin / Wojtkowiak Monika
si locul 3: din CEHIA: Klasova Zuzana / Klasa Martin

In cadrul aceluiasi concurs, pe langa probele de orientare care au avut loc in Timisoara si in localitatile invecinate, exista si porobe speciale de indemanare, care au avut loc in parcarea Shopping City Timisoara.
Aceste probe de viteza au fost premiate separat, clasamentele aratand astfel:
locul 1 – Echipajul 921: Lutek Marcin
locul 2 – Echipajul 904: Drobik Zdenek
si locul 3 – Echipajul 902: Magdolen Roman

Clasamentul ”Promo – Piloti”:
1 Banica Andrei
2 Munteanu Bogdan
3 Notigan Ionut
4 Onc Vlad

Clasamentul ”Promo – General”:
1 Munteanu Bogdan/Munteanu Alina – MINI Cooper
2 Banica Andrei/Banica Loredana – Ford Focus
3 Notigan Ionut/Nitulescu Daniel
4 Onc Vlad/Hepp Cristina

Tot in cadrul „Memorialului Daniela Zaharie” s-a desfasurat si etapa a IV-a a Campionatului Judetean de AutoSlalom.

In cadrul concursului, desfasurat in cele doua zile, vineri si sambata, s-au inscris peste 40 de echipaje.
Castigatorii zilei de vineri, au fost Isac Florin alaturi de navigatorul sau, Rebeles Florin.

Ziua de sambata a fost plina de surprize.
La final, marele castigator al grupei Friends, clasa Street, a fost pilotul brasovean Apostol Andrei. Pe locul doi s-a clasat echipajul Saucan Victor / Saucan Raul iar pe locul 3, un alt echipaj venit din Brasov: Lambrino Radu / Raita Stefan.
In cadrul clasei Rally castigator a fost Preunca Mihai, urmat de Remus Iancu si Saracut Mihai.

„Tinem sa multumim colaboratorilor, sponsorilor si celor implicati in organizarea acestui eveniment. Pentru noi, urmeaza doar o scurta pauza, de cateva zile, pe partea competitionala si organizatorica, urmand sa revenim in forta cu o noua etapa din cadrul Campionatului Judetean de AutoSlalom, cat si cu noi participari ale sportivilor nostri in diverse competitii nationale si internationale”, au declarat organizatorii.

Recomandari pentru tine!