Mangalia SuperRally 2022: Documente si noutati

Digiqole Ad

Mangalia SuperRally 2022 deschide sezonul, fiind programata pentru perioada 13-14 Mai.

Dupa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, sezonul Campionatului National de SuperRally va debuta ca si in anii precedenti cu etapa de pe litoralul romanesc, mai exact in Mangalia, fiind un sezon cu 6 etape in diferite regiuni ale tarii. Daca anul trecut am avut 5 etape, cei de la AMC Racing au mai adaugat inca ouna in calendar, fiind vorba despre etapa din banateana ( Timisoara ), care este programata pentru luna Octombrie.

Calendarul intreg se poate vedea la sectiunea Calendare Competitional Romania de pe site-ul nostru.

O alta noutate este desfasurarea etapelor, organizatorii au hotarat trecerea programului la trei sesiuni, adica manse de recunoasteri, manse de antrenamente si manse de concurs. In sezoanele trecute, concurentii aveau in itinerar o sesiune scurta de recunoasteri, urmate de mansele de calificari pentru finala, acolo unde ajungeau doar cei mai buni 10-12 timpi, care se duelau apoi pentru adjudecarea victoriei si punctele puse in joc, apoi desfasurandu-se finala mica pe grupe pentru stabilirea castigatorilor la categorii si clase.

mangalia superrally 2022

Pentru clasamente individuale in acest sezon, dar si cele de la open se va lua in calcul cel mai bun timp obtinut de fiecare pilot in mansele de concurs.

Clase mai putine in acest sezon pentru concurenti, incepand cu Mangalia SuperRally 2022.

In acest sezon, concurentii inscrisi in Campionatului National de SuperRally se pot inscrie in doua clase. Clasa 1 fiind destinata pentru MONOPOSTURI, iar Clasa 2 fiind rezervata pentru AUTOTURISME de productie, cu caroserie inchisa, aceasta fiind impartita astfel:

– Clasa 2A, tractiune fata
– Clasa 2B, tractiune integrala, spate
– Clasa GT

Documentele Oficiale de la Mangalia SuperRally 2022 si informatiile etapei se pot vedea pe pagina noastra dedicata etapei Mangalia SuperRally.

*Informatii obtinute din Regulamentul Sportiv SuperRally sezonul 2022

Recomandari pentru tine!