Trofeul Total Rasnov amanat, la fel si etapa de SuperRally

Din cauza masurilor care se aplica acum de autoritati in Romania din cauza coronavirus-ului, prima etapa din campionatul national de viteza in coasta se va amana cu o saptamana, fiind reprogramata sa se desfasoare intre 4-5 aprilie 2020, insa se poate amana din nou daca este nevoie. 

La fel s-a intamplat si cu prima etapa din campionatul national de superrally, care trebuia sa se desfasoare la Galati in data de 4 aprilie. Pentru aceasta etapa, organizatorii vor anunta data zilele urmatoare dupa discutia cu autoritatiile locale. 

Presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a postat astazi pe contul personal de socializare urmatorul text:

Dragilor, revin cat pot de repede cu informatii din sedinta de azi, stiu ca le asteptati cu totii. Un comunicat oficial cu mai multe aspecte si din alte discipline va fi postat pe site-ul federatiei in cel mai scurt timp.

Punctual, acum va pot scrie urmatoarele:
– Prima etapa din CNVC, Rasnov, programata pentru 28-29 martie se amana cu o saptamana, pentru 4-5 aprilie. Am avut intalniri cu ISU si DSP, am stabilit ca prima masura este sa evitam luna martie pentru competitiile majore. Etapa de super rally de la Galati, etapa de deschidere a disciplinei Super Rally se amana pentru o data care va fi anuntata. Competitiile de promo rally si coasta2, care nu au sportivi si spectatori multi raman in grafic si se vor organiza.
– Cu privire la regulament, se vor face urmatoarele adaugari:
– La PF, la capitolul Turatie, se va stabili un minim acceptat care va fi cel din fisa de omologare sau din varianta de productie din care provine masina.
– Toleranta la capitolul aero va fi de 20 de mm
– Cantarirea masinii se va face cu pilot si echipament in interior, in configuratie de cursa
– Tot la PF, motorul va fi considerat „custom”, daca nu a fost montat pe modelul respectiv in varianta de serie.
– Este obligatorie depunere fiselor PF pana la 20 martie
– Fisele PF vor fi publice, Federatia le va detine, verifica si publica
– Subansamblele care sunt greu verificabile pot fi sigilate.
– Rollbar minim type 2 in regulament
– In 2020 echipele se pot licentia si pot puncta si fara a avea un debutant.
– In zilele urmatoare vom mai prezenta cateva explicatii la regulament, dupa ce vom primi raspunsuri de la FIA. Printre acestea vom explica cum si unde se poate monta lestul in masina, in ce conditii si cum se va sigila.

Speram ca acest val de imbolnaviri cu acest virus sa treaca, iar etapele sa se desfasoare in conditii normale. Revenim cu detalii noi si va tinem la curent cu si alte decizii care vor fi publicate.

Recomandari pentru tine!