Macadamul de la Arad va aduce un nou castigator?

Etapa a III-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop a ajuns la macadam, mai exact este vorba despre etapa de la Arad, acolo unde, concurentii au de infruntat macadamul imprevizibil si probele din jurul orasului.

Doua etape, doi castigatori diferiti in CNR. Simone a reusit sa se impuna in prima etapa, iar Bogdan Marisca a castigat etapa a II-a din campionat, etapa ce s-a desfasurat la Cluj. Raliul Aradului Kia poate aduce un al treilea castigator din totalul de 3 etape de pana acum.

Dan Girtofan ar putea fi un pont bun pentru castigarea etapei Aradene care se desfasoara in acest weekend, insa in motorsport niciodata nu se stie ce se poate intampla, mai ales pe macadam. 

Simone a fost nevoit sa abandoneze la Cluj chiar inaintea primei probe speciale, din motive tehnice care nu i-au permis sa ia startul la etapa de acasa, la Arad speram sa nu mai exista probleme. Bogdan Marisca a facut o etapa foarte buna la Cluj, reusind sa se claseze pe prima treapta a podiumului general a Campionatului National de Raliuri, dar si locul secund in clasamentul Tour European Rally.

La Arad sunt prezente 48 de echipaje care au de parcurs 9 probe speciale care insumeaza 116.87 km de proba speciala. Pentru ziua de vineri, concurentii au de parcurs 4 probe speciale, printre care si Super Speciala din centrul orasului in lungime de 2.21  km, ar totalul km de proba speciala pentru prima zi fiind de 39.04 km . Alte 5 probe speciale sunt programata pentru ziua de sambata, insumand 77.83 km de proba speciala.

Haideti sa facem cateva pronosticuri pentru etapa de la Arad. Dan Girtofan va castiga aceasta etapa, in fata lui Bogdan Marisca si a lui Simone Tempestini credem noi. Simone probabil va avea din nou probleme cu DS3-iul de la Citroen, o masina care s-a dovedit pentru el una foarte pacatoasa in acest an.

Dan Girtofan a primit o noua masina Skoda R5 alaturi de care a reusit doua podiumuri la general in acest sezon. Locul 3 la prima etapa din acest sezon si locul 2 la general la etapa de la Cluj, iar de pe macadam de la Arad spera sa fie una cu noroc pentru el si sa se reintoarca acasa cu maximum de puncte.

Dupa doua etapa desfasurate pana acum, Bogdan Marisca este liderul campionatului cu 76 de puncte, urmat de Giri cu 59.00 puncte si de Vali Porcisteanu care incheie podiumul general cu 46.00 puncte.

Raliul Aradului conteaza ca etapa a treia a CNRD, dar si ca runda a doua a Balkan Rally Trophy, campionat ce face parte din Trofeului European de Raliuri FIA.

Recomandari pentru tine!