Latvala s-a impus in Suedia cu Toyota Yaris

Latvala castiga in Suedia,  a doua etapa din World Rally Championship.

Pilotul echipei Toyota Gazoo Racing WRT, Latvala Jari-Matti, a castigat a doua etapa din Campionatul Mondial de Raliuri care s-a desfasurat intre 9-12 februarie in Suedia.

Acesta a preluat stafeta dupa ce in PS 15 liderul clasamentului a avut o iesire in decor in super speciala de sambata, astfal echipajul de la Toyota a preluat sefia clasamentului general din Suedia.

Tanak se afla pe pozitia secunda a clasamentului final din Suedia la bordul unui Ford Fiesta WRC ’17, acesta fiind la +29.2 sec. in spatele lui Latvala, iar Ogier este pe ultima treapta a podiumului din Suedia la bordul Ford-ului Fiesta WRC ’17. 

Latvala WRC Suedia
Credit Foto: WRC.com

 

A fost o etapa foarte buna, nu am fortat foarte tare si ne-a iesit strategia. Imi pare rau pentru Neuville, dar asa este in acest sport. Ne bucuram ca am adus Toyota pe prima treapta a clasamentului general. ” a spus Latvala la finalul probelor.

Avem un singur scop in ziua de duminica, aceea de a lua 5 puncte in Power Stage. Avem anvelope foarte bune pentru acest lucru si suntem increzatori” a spus Neuville la inceputul zilei de Duminica.

Partea din spate a masini a stat foarte bine pe drum, insa foarte dificil de condus pe zapada si gheata. Avem doua anvelopa noi pentru Power Stage, unde speram sa mai luam cateva puncte. Nu vrem sa riscam pozitia a patra la general.  ” a spus Dani Sordo inainte de Power Stage.

 

In WRC 2 la bordul unei Skoda Fabia R5, Tidemand Pontus, castiga aceasta clasa in fata lui Suninen si a lui Veiby care s-a clasat pe ultimea treapta a podiumului general din Suedia la aceasta clasa.

Etapa din Suedia a contat ca si a doua etapa din campionatul mondial de raliuri, fiind singura etapa care s-a desfasurat integral pe zapada. 

Clasament General al Raliului Suediei 2017

[table “6” not found /]

 

 

 

Noutati
Vezi mai multe