Raul Badiu termina cu bine etapa de Junior WRC din Suedia

Echipajul romanesc format din Raul Badiu/Gabriel Lazar au terminat etapa de Junior WRC din Suedia pe pozitia a V-a in clasamentul destinat juniorilor.

Cei doi au reusit sa isi adjudece doua probe speciale la aceast raliu, echipajul romanesc a reusit sa isi adjudece victoriile pe ambele treceri de pe proba Torsby Sprint, care a fost in lungime de 2.80 km.

Prima victorie de proba a fost una si cu gust amar pentru acestia, dupa ce au reusit sa castige prima proba speciala in cadrul junior WRC, acestia au primit o penalizare pentru intarzierea de 2 minute intr-un control orar.

La finalul primei etape din cadrul Junior WRC care s-a desfasurat in Suedia, Raul Badiu/Gabriel Lazar au terminat raliul la +3:12.2 sec in spatele liderului Kristensson. Locul secund a fost ocupat de Sesks Mārtiņš, urmat fiind de Torn Ken care incheie podiumul general a categoriei.

Am terminat Raliul WRC Suedia pe locul 5 in cadrul jWRC. Am avut un pilotaj constant avand in vedere ca am avut foarte putini kilometri fata anul trecut, dar ne-am imbunatatit continuu pana la punctul in care am castigat 2 probe, asa ca am mai adaugat 2 puncte bonus. Astazi din nou ritmul a fost foarte bun, puteam fi si mai aproape echipajele din fata, dar am fost incetiniti de un concurent cu probleme care ne-a tinut in spatele lui vreo 4 kilometri. Acest lucru nu schimba cu nimic rezultatele finale, asa ca plecam din Suedia destul de multumiti de rezultat si de performantele noastre” a declarat Raul la finalul raliului.

Multumim tuturor celor care ne-ati sustinut cu mesaje in weekend, felicitari organizatorilor pentru adaptarea evenimentului la vremea surprinzator de calda si cele mai mari multumiri partenerilor nostri! ” a mai adaugat acesta.

sursa: wrc.com live timing

Urmatoarea etapa din cadrul Junior WRC va avea loc la Rally Italia Sardegna, care se va desfasura intre 4-7 iunie si va avea probe de macadam.

Credit Foto: Honza Froněk

Recomandari pentru tine!