Jerome France castiga la Deva Super Rally

Digiqole Ad

Jerome France castiga la Deva Super Rally

Francezul Jerome France (Nova Proto) castiga lupta cu timpii pe circuitul stradal de la Deva Super Rally, competitie ce a avut loc in aceasta saptamana la Deva. Pe locul secund este Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), locul trei fiind adjudecat de Istvan Beko (Radical SR3). Evenimentul s-a desfasurat fara incidente majore, insa cu obstacole problematice pentru concurenti.
Echipa HOSPICE Casa Sperantei by Real Racing (formata din Jerome France si Didier Balcaen) domina podiumul cu un total de 37 puncte. Echipa Impuls Leasing (Costel Casuneanu si Aurelian Andronache) ii urmeaza pe podium cu 25 puncte, iar VPRacing Team (Bogdan Duma si Vali Porcisteanu) completeaza podiumul la o diferenta de doar 3 puncte.

Podiumul masinilor GT este ocupat de Radu Benea (Porsche GT3 Cup), Emil Ghinea (Renault Clio V6 Trophy) si Tirla Sergiu (BMW E36). Clasa 2 a masinilor de serie cu tractiune spate sau integrala il aduce in pozitia de lider pe Vali Porcisteanu (Mitsubishi Lancer Evo), urmat de Tudor Pop (Mitsubishi Lancer Evo) si Adi Teslovan (Ford Fiesta R5).

In ceea ce priveste masinile cu tractiune fata, localnicul Danut Budai (Citroen DS3) adjudeca prima pozitie a podiumului, in timp ce Dani Otil (Renault Clio Cup) revine si revendica al doilea loc, podiumul fiind completat de Adrian Grigore (Renault Clio Rally). Cele doua Mini Cooper SE nu au putut trece neobservate, acestea avandu-i la volan pe Horia Platona si Serban Sebastian.
Primele locuri ale clasamentului general coincid cu clasamentul monoposturilor.

Atfel, Jerome France recupereaza dupa infrangerea de la Alba Iulia, insa Bogdan Duma isi mentine pozitia de lider in clasamentul anual cu pozitia secunda de la Deva. O noutate pe podiumul general este Istvan Beko, ce arata ca poate castiga timpi mai buni la volanului unui monopost. Favoritul Mihai Leu (Radical SR8) obtine locul al saptelea la etapa de casa, insa cu promisiunea de a recupera la etapele urmatoare.

Etapa de Super Rally a fost difuzata in direct atat pe postul national de televiziune Prima Sport, cat si pe pagina de Youtube a Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Trofeul Deva Super Rally este un proiect cofinantat de Primaria Municipiului Deva.

Sponsori si parteneri:
• Superbet
• KIA Romania
• Romgaz
• Popescu si Asociatii
• United Media
• Kiss FM

Recomandari pentru tine!