Incepe sezonul 2024 din Formula 1 in acest weekend

Formula 1 deschide cortina pe scena sezonului 2024, invitand pasionatii sporturilor cu motor sa fie martori la un nou capitol al competitiei supreme, care ia startul in inima desertului, pe circuitul din Bahrain. In timp ce Red Bull isi etaleaza indrazneala tehnica si pare sa fie in centrul atentiei dupa sesiuni palpitante de teste, fanii se intreaba daca echipa va mentine suprematia sau daca Ferrari isi va folosi puterea pentru a schimba ierarhia stabilita.

Formula 1, in anul 2024, ramane fidela unei filosofii de continuitate, evitand schimbari majore in regulament si pastrand componenta echipei de piloti constanta fata de finalul sezonului precedent. Totusi, calendarul competitional se imbogateste cu revenirea circuitelor din Imola, Italia, si China, reinserate in lista de destinatii ale marelui circ.

Un element de noutate il reprezinta programarea curselor din Bahrain si Arabia Saudita, care, din cauza Ramadanului, vor lua startul sambata, nu duminica. Astfel, Marele Premiu al Bahrainului va avea loc pe 2 martie 2024, la ora 17:00.

sursa foto: formula1.com

Schimbarile nu se opresc aici. Sauber paraseste parteneriatul cu Alfa Romeo si intra pe grila de start sub numele de “Stake F1 Team”. De asemenea, AlfaTauri isi schimba denumirea in “Visa Cash App RB”, cunoscut si sub numele simplificat de Racing Bulls.

 

Regulamentul sportiv al Formulei 1 se adapteaza si el, prezentand o restructurare a formatului de sprint: sesiunile de antrenament si calificarile pentru sprint sunt acum programate pentru ziua de vineri, in timp ce sprintul urmeaza sa se desfasoare sambata dimineata si calificarile normale dupa-amiaza, in preludiu cursei de duminica. Chiar daca unele propuneri de schimbare, precum reducerea numarului de componente de motor si interzicerea paturilor incalzite, au fost revocate, o ajustare a procedurii de cursa vine sa adauge dinamism: activarea DRS-ului se va face cu un tur mai devreme.

Aceste schimbari, alaturi de alte ajustari ale regulamentelor sportive si tehnice, promit un sezon de Formula 1 plin de provocari si emotii, in care echipele si pilotii isi vor etala maiestria si vor lupta pentru suprematie pe cele mai prestigioase circuite ale lumii.

Recomandari pentru tine!