Mai multi membri ai echipelor de F1 fost testati pentru coronavirus

Trei membri dintr-o echipa de Formula 1 prezenti la Marele Premiu al Australiei, s-au autoizolat in camerele de hotel si au fost testati pentru coronavirus.

Pe fondul ingrijorarilor cu privire la impactul pe care il poate avea un focar de coronavirus, mai multe persoane au fost testate, echipele actioneaza cu extrema precautie pentru a evita infectarea cu acest virus.

Membri ai echipei care prezentau simptomele virusului, a fost pusi in izolare pentru a preveni raspindirea in cazul in care se confirma cazurile.

Un membru al echipei McLaren, plus doua persoane din Haas, au fost evaluati la unitatea de izolare a traseului Albert Park, iar testele pentru acestia s-au finalizat.

Rezultatele acestor teste se vor afla peste cateva ore, ambele echipe au confirmat ca personalul lor s-a intors la hoteluri si au fost pus in conditii de autoizolare pana cand se afla raspunsul testelor.

McLaren a emis de atunci o declaratie care abordeaza problema: „Putem confirma ca un membru al echipei s-a autoizolat in hotel, ca precautie, in conformitate cu politica noastra, dupa ce a aratat simptome similare coronavirusului. Asteptam rezultatele testelor si in prezent nu avem un interval de timp definitiv pentru acestea. Echipa functioneaza conform programului nostru normal.

Australia a impus restrictii in intreaga tara pentru a incerca sa combata virusul, anuntand ca interzice italienilor si nu numai sa calatoreasca in tara incepand de miercuri seara.

Aceasta miscare nu va afecta personalul italian de la Ferrari, AlphaTauri si Pirelli, care au putut sa calatoreasca pentru aceasta cursa.

F1 a emis o declaratie la inceputul acestei saptamani in care spunea ca a creat un plan de actiune in cazul in care personalul ar fi afectat.

Recomandari pentru tine!