Sainz se intoarce pentru GP Australia dupa operatia de apendicita

Carlos Sainz, pilotul echipei Ferrari in Formula 1, isi va reevalua conditia fizica dupa sesiunile de antrenament de vineri, inainte de a-si relua prezenta pe grila de start la Marele Premiu al Australiei. In urma unei situatii neasteptate, caracterizata prin diagnosticul de apendicita primit inainte de calificarile din Arabia Saudita, Sainz a fost nevoit sa priveasca competitia din afara circuitului.

Inlocuitorul sau, tanarul Ollie Bearman, pilotul de rezerva al scuderiei italiene, a demonstrat maturitate si competenta preluand volanul si obtinand o clasare remarcabila pe locul sapte. Intre timp, Sainz s-a concentrat asiduu pe recuperare, sacrificand sesiunile obisnuite de antrenament si de simulare pentru a-si asigura revenirea in forta.

Sunt optimist ca voi putea concura la capacitate maxima in acest weekend. Planul de recuperare pe care l-am pus in aplicare imediat dupa intoarcerea acasa este gandit sa ma pregateasca pentru provocarile cursei din Melbourne. Desigur, nu pot pretinde ca sunt la o capacitate de 100%, ceea ce ar fi presupus un regim intensiv de pregatire fizica si sesiuni in simulator, insa ma simt pozitiv si pregatit sa ma confrunt cu incertitudinea zilei de maine.” a declarat Sainz. 

Constient de responsabilitatea pe care o are fata de echipa sa si fata de siguranta proprie, Sainz a subliniat ca va lua decizia finala privind participarea sa la etapa australiana dupa o evaluare atenta si o verificare suplimentara cu reprezentantii FIA. In acest context, este pregatit sa recunoasca, daca va fi cazul, necesitatea unui timp suplimentar de recuperare inaintea urmatoarelor provocari din calendarul Formula 1.

Sunt primul care nu doreste sa risc inutil si sa amplific orice posibile complicatii. Voi asculta semnalele corpului meu si ma voi baza pe expertiza FIA pentru a determina cei mai bune pasi de urmat”, a adaugat Sainz, subliniind profesionalismul abordarii sale.

Cu Ollie Bearman pregatit sa intervina daca va fi nevoie, echipa Ferrari isi mentine optiunile deschise si este gata sa faca fata oricaror eventualitati in perspectiva competitiei de la Melbourne. In tot acest timp, fanii si entuziastii Formulei 1 vor urmari cu interes evolutia starii de sanatate a lui Carlos Sainz, un element-cheie in dinamica intensa a sezonului de curse.

Recomandari pentru tine!