McLaren „nu a renuntat niciodata”, primul podium in 2.072 de zile

McLaren sarbatoreste primul podium al echipei in 2.072 de zile dupa ce Carlos Sainz a plecat de pe locul 20 pe grila si a terminat al treilea la Marele Premiu al Braziliei.

Sainz nu a reusit sa stabileasca un timp in calificari la Interlagos, MCL34 sau suferind o problema tehnica. Proiectat sa inceapa Marele Premiu chiar din spatele grilei de start, McLaren si-a dotat masina cu o unitate de putere nou-nouta, pe care Sainz a folosit-o bine.

Spaniolul a urcat pe locul 15 dupa primul tur si, 70 de tururi mai tarziu, a trecut de linia pe locul patru. Asta a trecut pe locul 3 dupa ce Lewis Hamilton a fost penalizat pentru incidentul cu Alexander Albon.

„Ne-am trezit in aceasta dimineata, dupa o sambata dificila, cu un angajament clar de a nu renunta si a lupta”, a spus seful echipei, Andreas Seidl.
„Realizarile acestui an impreuna cu podiumul de astazi este motivatia perfecta pentru noi toti sa continuam sa muncim din greu pentru a avea din nou podiumuri in viitor pentru McLaren pe baza propriei noastre performante directe.”

McLaren si-a asigurat locul patru in clasamentul Constructorilor cu rezultatul de duminica, fiind la 49 de puncte de Renault, cu maximum 44 de puncte ramase in joc.
CEO-ul Zak Brown a adaugat: „Primul nostru podium din Australia 2014 si P4 asigurat in campionat.

„Lucru in echipa excelent astazi si in tot sezonul.  Cel mai bun rezultat al nostru din 2012. “Va multumim fiecaruia dintre oamenii nostri, pilotilor nostri superbi si fanilor nostri incredibili.” a mai spus Carlos Sainz.

 

Sursa: GP24.ro

Credit Foto: https://www.skysports.com/

Recomandari pentru tine!