Norris a pariat pe turul „totul sau nimic” pentru a lua pole position-ul in China

Pilotul echipei McLaren din Formula 1, Lando Norris, a facut o declaratie indrazneata in privinta strategiei sale pentru calificarile Grand Prix-ului din China, marturisind ca a mizat totul pe un ultim tur de pista demn de un scenariu „totul sau nimic” in incercarea de a cuceri pole position-ul pentru cursa sprint.

Cu toate ca se preconiza un weekend dificil pentru McLaren, dat fiind ca profilul tehnic al circuitului de la Shanghai nu avantaja neaparat monopostul britanic, Norris a surprins prin performanta sa constanta in fiecare sesiune de antrenamente.

Vremea capricioasa a fost un factor cheie in desfasurarea calificarilor, cu o ploaie neprevazuta in etapa finala a Q2, care a transformat traseul intr-unul umed, conditii in care Norris a excelat, stabilind un timp cu 1,2 secunde mai bun decat cel al lui Lewis Hamilton.

A fost un moment de tensiune pentru Norris, caci initial i-a fost anulat cel mai bun tur pentru ca a depasit limita pistei in ultimul viraj, insa, dupa o revizuire ulterioara, timpul sau a fost reinstaurat. „A fost o experienta nebuneasca. Sunt incredibil de multumit si doresc sa le multumesc tuturor membrilor echipei. A fost o provocare sa abordezi o sesiune tensionata precum aceasta, mai ales cand stii ca exista probabilitatea de ploaie iminenta.” a spus Lando Norris.

Credit Foto: Andy Hone / Motorsport Images

In ciuda acestui context stresant si a faptului ca McLaren nu arata a fi favorita in conditii uscate, Norris a ramas increzator in ritmul sau si al monopostului. „Conditiile erau de asa natura incat trebuia sa risc mult si sa fiu agresiv pentru a incalzi anvelopele. Am fost rapid, aproape prea rapid pentru ca am inceput sa ma apropie de Ferrari si am fost nevoit sa incetinesc. Primele incercari nu au fost grozave, dar ultima a fost suficient de buna pentru pole, asa ca sunt satisfacut.

Norris si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca decizia sa de a renunta la primele incercari in favoarea unui ultim tur decisiv ar putea compromite sansele de a obtine un rezultat bun, mai ales ca ploaia inrautatea conditiile de pe pista. „Aveai doar trei incercari. Dupa ce am abandonat primele doua, ultima a fost decisiva. Conditiile se deteriorau, asa ca eram nelinistit. Dar am reusit sa ma mentin pe pista, chiar si cu riscul de acvaplanare, si este o senzatie plina de adrenalina sa ajungi in top.

Norris se va alinia la startul cursei sprint din pozitia fruntasa pentru a doua oara si este increzator in ritmul monopostului McLaren, indiferent de conditiile meteo. Intrebat despre asteptarile pentru cursa de maine, Norris a fost precaut: „Nu avem nicio idee concreta! Dar am facut o munca temeinica in pregatirea pentru cursele lungi si am incercat sa ne adaptam la conditii. Totul depinde de vreme. Daca va ploua, avem perspective bune. Totusi, cursa difera de calificari si sunt convins ca vom asista la reveniri spectaculoase. Indiferent de vreme, ritmul nostru este solid si suntem pozitionati strategic. Este o surpriza placuta, dar sunt foarte fericit. Echipa a depus un efort fantastic, masina se comporta excelent si sunt pregatit sa profitam de aceasta oportunitate.

Recomandari pentru tine!