Cursa de la Baku, un moment important pentru Ferrari

Seful echipei Formula 1 Ferrari, Mattia Binotto spune ca echipa sa este foarte bine pregatita pentru weekend-ul de la Baku si ca aceasta cursa reprezinta un moment important pentru echipa sa in urma dificilului start de sezon din 2019.

Ferrari au dat gres in a le pune probleme celor de la Merceds atat in Australia cat si in China, iar sansa lor la victorie care a aparut in Bahrain a disparut intr-o clipita, odata cu o problema la power-unit-ul lui Charles Leclerc care controlase cursa pana atunci.

Mercedes detin deja un avantaj de 57 de puncte in clasamentul echipelor cu trei rezultate 1-2 in tot atatea curse, fapt ce ii pune pe cei de la Ferrari intr-o pozitie dificila cu privire la restul sezonului.

„Avand in vedere ultimele trei curse care in mod clar nu au decurs cum am fi vrut, acest Mare Premiu reprezinta un moment important pentru noi,” spune Binotto.

„Suntem bine pregatiti, am analizat cu mare atentie toate datele pe care le-am strans pana acum. Am explorat oportunitati de a imbunatati si de a ne adapta masina pentru caracteristicile acestui circuit stradal.

„Ba chiar, la Baku exista o linie dreapta foarte lunga care creaza anumite dificultati cand vine vorba de power unit, atat pentru partea de combustie interna cat si pentru elementele hibride. Este relativ usor sa depasesti pe acest circuit, partial datorita DRS-ului, care anul acesta are un efect chiar mai puternic decat in anii trecuti.

„Suprafata este foarte neteda aici, ceea ce inseamna ca uzura pneurilor este in mare parte mica, dar din cauza faptului ca pneurile genereaza mai putina energie decat in mod normal, poate fi dificil sa le mentii la temperatura potrivita.

„Stim din experienta ca sunt sanse mari de Safety Car la Baku si asta este ceva ce trebuie luat in considerare cand vine vorba de strategie.

„Vom aduce si unele upgrade-uri la Baku intr-un prim pas al dezvoltarii monopostului SF90.”

Sebastian Vettel se afla pe locul patru in clasamentul pilotilor, la 31 de puncte in spatele liderului, Lewis Hamilton, iar colegul sau, tanarul Charles Leclerc este pe locul cinci.

Foto-credit: Scuderia Ferrari
Sursa articol: gp24.ro

Recomandari pentru tine!