FIA a incheiat analiza si s-a inteles cu Ferrari, dupa investigarea motorului

Cei de la FIA, spun ca a ajuns la o intelegere cu Ferrari in urma anchetei cu privire la unitatea electrica a marcii, care a facut obiectul multor speculatii in sezonul competitional 2019.

Ferrari a avut un avantaj in 2019 fata de echipele rivale, acestia s-au plans de incalcarea regulamentului, sustinand ca senzorul de alimentare cu combustibil a fost pacalit, permitand alimentarea cu mai mult combustibil a motoarelor.

Singura pedeapsa a venit in finalul sezonului, la Abu Dhabi, cand Ferrari a fost sanctionate cu o amenda de 50.000 € dupa ce echipa a declarat in mod eronat cat combustibil se afla la bordul masinii lui Charles Leclerc.

De atunci, regulamentul privind unitatiile de alimentare a fost revizuit pentru sezonul 2020, fiind necesar ca echipe sa adauge un al doilea senzor de debit de combustibil.

O declaratie emisa vineri de FIA ​​mentioneaza: „ FIA anunta ca, dupa investigatii tehnice amanuntite, si-a incheiat analiza functionarii motorului de la Scuderia Ferrari Formula 1 si a ajuns la o intelegere cu echipa. Specificul acordului va ramane intre parti. FIA si Scuderia Ferrari au convenit cu o serie de angajamente tehnice care vor imbunatati monitorizarea tuturor monoposturilor din Formula 1 pentru viitoarele sezoane de campionat.

Nu s-a emis niciun alt comentariu in aceasta privinta, anunt care a fost facut public cu 10 minute inainte de incheierea testarii pre-sezon.

Recomandari pentru tine!