Nu a fost luata nicio masura suplimentara dupa accidentului Ricciardo-Albon pe circuitul de F1 de la Suzuka

In forfota Marele Premiu al Japoniei de Formula 1, adrenalina si tensiunea au atins cote maxime inca din primul tur. In centrul unui incident nefericit, Daniel Ricciardo si Alex Albon au fost personajele principale ale unei confruntari care, pentru o clipa, a pus pe pauza cursa de la Suzuka.

Incidentul, care a avut loc in turului inaugural, nu a avut consecinte fizice asupra celor doi piloti, dar a generat o oprire considerabila a cursei, timp de 30 de minute, pentru reconstructia sectiunii afectate si siguranta celorlalti competitori.

Alex Albon, si-a incercat norocul in depasirea lui Daniel Ricciardo, care se afla intr-o lupta apropiata cu Lance Stroll de la Aston Martin, in apropierea virajului 3. Din nefericire, lipsa unei vizibilitati asupra masinii Williams care se apropia pe partea dreapta a dus la un contact minor, impingand ambii piloti spre bariera.

Comisarii FIA, dupa o analiza detaliata a circumstantelor, au decis sa clasifice acest incident ca fiind unul tipic pentru inceputul unei curse de Formula 1, optand sa nu impuna sanctiuni suplimentare pentru urmatorul mare premiu din China. Decizia vine in urma audierii ambilor piloti, care, in spiritul sportivitatii, au fost fair play si au prezentat descrieri identice ale evenimentului.

Pentru a justifica verdictul, oficialii au explicat: „In apropierea virajului trei, pilotul masinii cu numarul trei [Ricciardo] a constientizat prezenta masinii cu numarul 18 [Stroll] in partea sa stanga si a intentionat sa-i acorde spatiu suficient. Cu atentia indreptata spre varf, el nu a reusit sa observe masina cu numarul 23 [Albon] in dreapta sa.

In acelasi timp, pilotul masinii cu numarul 23 a relatat ca a incercat sa execute o depasire pe exterior in curba respectiva, dar si-a dat seama prea tarziu ca nu a fost observat de masina cu numarul trei, motiv pentru care a franat, dar nu a reusit sa evite coliziunea.

In urma incidentului, echipa Williams a confirmat ca sasiul avariat al lui Albon va fi trimis inapoi la fabrica din Grove pentru reparatii urgente, astfel incat sa fie pregatit pentru urmatoarea provocare a sezonului in China.

Astfel, MP al Japoniei ne-a reamintit ca Formula 1 este un sport in care riscul si maiestria se intrepatrund pe fiecare circuit, iar fiecare moment poate schimba dinamica competitiei. Cu toate acestea, siguranta ramane intotdeauna pe primul loc, iar deciziile comisarilor FIA reflecta angajamentul constant pentru un sport auto echitabil si responsabil.

Recomandari pentru tine!