Hayden Paddon a castigat prima etapa din Europeanul de Raliuri

Prima etapa din noul sezon al Campionatului European de Raliuri ( ERC ) s-a desfasurat in Portugalia in perioada 10-12 Martie 2023.

 Hayden Paddon a reusit sa isi treaca in cont victoria dupa o lupta intensa, dar in acelasi timp si frumoasa, cu Mads Ostberg si Mikko Heikkila.

Dupa cele 17 probe speciale ale raliului, Paddon a reusit sa se distanteze la doar 10 secunde de locul secund ocupat de Mads Ostberg. Podiumul general a fost conpletat de estonian Georg Linnamae, dupa ce principalul favorit la castigarea etapei a iesit din joc in urma unei pene de cauciuc oe power stage.

Neozeelandezului se afla si el pe lista favoritilor la castigarea etapei, acesta fiind cel mai bun pilot a tarii sale, avand trecuta in cont chiar si o victorie la general in WRC ( Argentina 2016 ) si 8 podiumuri, insa sa uitam de Mads Ostberg care a adunat 18 podiumuri in WRC si o victorie la general chiar in Portugalia.

Romania a avut la startul primei etape din Europeanul de Raliuri doua echipaje tricolore, Simone Tempestini/Sergiu Itu si echipajul mixt romano-austriac format din Bogdan Cuzma si Ilka Minor.

Echipajul Napoca Rally Academi format din Simone si Segiu au terminat pe pozitia 11 la general dupa ce au avut parte de o pana pe power stage, iar Bogdan si Ilka au incheiat pe 29 prima etapa din ERC.

„Am avut parte de un raliu greu, cu cateva peripetii. Chiar daca nu am fost nici eu, nici Sergiu-Sebastian Itu si banuiesc nici unii dintre voi foarte multumiti cu ritmul pe care l-am avut pe alocuri, unele probe nu au fost pentru noi de data asta, pe altele am mers bine. Stim ce putem și am aratat si aici ca putem fi rapizi” a declarat Simone.

„RALLY SERRAS DE FAFE 2023 este deja istorie. Ramanem cu experienta kilometrilor parcursi intr-o companie selecta”. a precizat Bogdan Cuzma

Urmatoarea oprire a caravanei va fi Spania, etapa din Peninsula Iberica se va desfasura in perioada 5-6 mai 2023.

 

Calendarul competitional este format din 8 etape in acest sezon, pe langa etapa din Portugalia care s-a incheiat, Spania va fi urmatoarea gazda, dar vom avea etape si in Polonia, Letonia, Suedia, Italia, Cehia si Ungaria care a revenit in calendarul oficial dupa o pauza de 1 an.

Recomandari pentru tine!