Fostul campion al Belgiei domina Romania Historic Winter Rally 2022

Gregoire de Mevieus, fost campion national absolut al Belgiei si participant in Campionatul Mondial de Raliuri, conduce dupa primele trei probe ale Romania Historic Winter Rally 2022, care a debutat vineri in Covasna. Vicecampioni la editiile precedente, francezii Paul Chabloz si Maxime Vilmot ocupa pozitiile 2, respectiv 3 la incheierea primei zi de la competitia care deschide sezonul in automobilismul sportiv romanesc.

Un total de 34 de echipaje au luat startul la cea de-a sasea editie a competitiei organizate exclusiv pe zapada din Comandau. Daca in anii precedenti devenise o obisnuinta ca participarea sa fie exclusiv internationala, de data aceasta pe probe sunt prezente 5 echipaje tricolore. Cel mai bine clasat roman la finalul zilei 1 este Marcel Cioltan, pe un Peugeot 208 R2, care e pe 6 la general, iar pe 15 o regasim pe Cristiana Oprea, tot in cadrul Cupei 208 R2.

Dupa ce pe prima proba s-a impus echipajul Paul Chabloz/Cristophe Revais (BMW 325 iX E30), Gregoire de Mevius si Andre Leyh (Mazda 323 GTX) au preluat conducerea de pe PS2 si si-au marit avantajul la finalul PS3, avand in acest moment nu mai putin de 45,3 secunde in fata francezilor. Pe 2 anul trecut, Maxime Vilmot s-a clasat pe 3 pe probele Halboca si Paraul Halom, o un traseu dus intors cu o lungime de 17,2 kilometri, fiind la peste 100 de secunde in spatele liderului dupa primii 49 de kilometri ai raliului.

Campionul national de super rally, Jerome France, a luat si el startul in Covasna, pe un Porsche 911 Carrera RS Proto, insa a abandonat pe PS3 dupa ce inaintea probei se afla pe locul 21 la general.

La editia din acest an, Romania Historic Winter Rally a strans echipaje din Romania, Franta, Belgia, Germania si Elvetia. In deschidere ca forlighter se afla pilotul francez Bertrand Pierrat, fost concurent in WRC si ERC, la bordul unui Hyundai I20 R5. Cursa va continua sambata cu urmatoarele 7 probe speciale, tot in zona Comandau,cu o lungime totala de aproape 97 de kilometri.

Evenimentul se va incheia duminica, atunci cand sunt programate ultimele sase probe, dar si ceremonia de premiere.

Rezultatele sunt disponibile online aici.

 

Sursa foto: Mihai Stana

Sursa articol: fras.ro

Recomandari pentru tine!