FIA intentioneaza sa investigheze incendiile neobisnuite de iarba din GP F1 din China

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a demarat o investigatie amanuntita in urma incidentelor neasteptate ce au perturbat desfasurarea evenimentului de Formula 1 din China. In timpul primei sesiuni de antrenamente desfasurate pe impresionantul Circuit International Shanghai, activitatea a fost brusc intrerupta cand o portiune de iarba din apropierea Virajului 7 a inceput sa fumege surprinzator. In ciuda reluarii rapide a sesiunii, dupa doar cinci minute de pauza si interventia prompta a comisarilor, situatia s-a repetat in cursul calificarilor pentru cursa Sprint, generand o noua oprire.

Analiza preliminara sugereaza posibilitatea ca scanteile generate de noua generatie de masini cu efect de sol sa fi fost purtate de vant si sa fi aprins iarba uscata. Totusi, aceasta ipoteza nu se bazeaza pe precedente, avand in vedere ca Marele Premiu de Formula 1 din China nu s-a mai desfasurat in ultimii cinci ani din cauza pandemiei. Echipele FIA au inspectat zona afectata intre sesiunile de antrenament si calificari si se pregatesc sa intreprinda o investigatie riguroasa pentru a stabili cauzele exacte ale incidentelor.

 

Photographer Credit: Sam Bloxham / Motorsport Images

 

 

Exista speculatii care atribuie evenimentele unor emisii de metan provenite din substratul mlastinos pe care este construit circuitul, acestea ajungand la suprafata si aprinzandu-se. Cu toate acestea, primele evaluari ale FIA nu au identificat niciun miros neobisnuit sau alte indicii care sa sublinieze o defectiune specifica. In contextul in care cursa Sprint, scurtata deja, urmeaza sa se desfasoare, FIA este determinata sa asigure desfasurarea in conditii optime a competitiei, evitand orice perturbare viitoare. Lando Norris, pilotul echipei McLaren, va porni din pole position in cursa programata sa inceapa la ora locala 11:00, urmat indeaproape de Lewis Hamilton de la Mercedes, un veteren al circuitului chinez cu sase victorii la activ. Evenimentul promite sa fie unul captivant, iar autoritatile de reglementare sunt pregatite sa asigure siguranta si integritatea desfasurarii Marelui Premiu de Formula 1 din China.

Credit Foto: Sam Bloxham / Motorsport Images

Recomandari pentru tine!