Russell spune ca Hamilton la ajutat sa devina un pilot mai bun

Inainte ca George Russell sa ajunga la Williams, a stat un an cu Mercedes, ca pilot de rezerva. Russell a dezvaluit acum, ca un punct crucial in formarea sa, ca pilot, a fost faptul ca a putut sa observe cum lucreaza Lewis Hamilton in spatele cortinei. Russell s-a alaturat programului pentru juniori Mercedes, in 2017, iar functia din 2018, i-a permis sa participe la sedintele echipei, unde a putut sa inteleaga cum opereaza Hamilton, Bottas si echipa de ingineri.

„Nu am suficiente cuvinte de lauda pentru Lewis”, a spus Russell, intr-un interviu pentru podcastul F1 Nation. „Cred ca toata lumea stie cat este de bun – chiar si atunci cand avea 2 sau 3 titluri. Dar pentru mine, fiindca l-am si vazut cum lucreaza indeaproape, cand m-am alaturat celor de la Mercedes, este mai mult decat talent pur.”

„Nu se trezeste duminica dimineata, sare in monopost si e cel mai rapid. Face eforturi enorme si nu cred ca este apreciat suficient pentru asta. Eu de asta il respect si mai mult. Lucreaza chiar si la cele mai nesemnificative detalii, doar ca sa poata excela.”

„Am vorbit cu el dupa Imola si mi-a spus niste lucruri foarte intelepte, care m-au facut sa inteleg ca el este mereu aici, daca am nevoie. Am invatat multe de la Lewis doar din acele sedinte, am inteles unde isi indreapta atentia pentru a putea sa faca monopostul sa mearga mai rapid, cum isi imbunatateste stilul de pilotaj, iar asta m-a ajutat sa devin, la randul meu, un pilot mai bun.”

„Am inteles cum sa procedez, pentru a face monopostul sa fie mai rapid si am corelat asta cu lucrurile pe care le-am observat la Lewis. El stabileste reperul pentru noi, in acest moment: pilot incredibil, om incredibil, am atat de mult respect pentru el.”

„Prima data cand am constientizat ce sportiv incredibil este, a fost prin 2007”, a mentionat Russell. „Imi amintesc ca a venit in UK, pe pista de karting, in primul lui sezon in F1, parca. A coborat dintr-un Mercedes, purtand costumul McLaren Vodafone si toata lumea de pe circuit a profitat de ocazie, iar eu am facut o poza cu el. Am avut o frizura oribila – probabil ca Lewis ar spune ca freza lui de atunci nu era mai buna.”

„Deci exista aceasta poza jenanta cu noi, pe internet … si cred ca numai ce am vazut-o circuland pe retelele sociale, acum putin timp, dar cred ca amandoi am prefera, pentru binele nostru, sa nu mai iasa la suprafata!”

sursa articol: gp24.ro

Foto Credit: thesun.co.uk

Recomandari pentru tine!