ETR face prima deplasare internațională din 2018 la Navarra

Anul 2017 a adus prima campanie a unei echipe românești în competițiile internaționale de anduranță. Endurance Team Romania a debutat cu Toyota GT86 CS-V3, obținând podiumuri în cursele de 12 ore de la Mugello și Imola la clasa A2. A urmat o primă întrecere de 24 de ore la Barcelona cu Ginetta G50 GT4, iar finalul de sezon a adus și titlul în Romanian Endurance Series.

La început de 2018 s-a luat decizia de a achiziționa cea mai recentă evoluție a modelului de clasă GT4 produs de Ginetta Cars, în urma unui test cu uzina la Donington Park. G55 GT4 Evo 2017 reprezintă un mare pas înainte față de G50, duelându-se pe plan mondial cu modelele de aceeași clasă ale Audi, Mercedes, BMW, Porsche, McLaren, Aston-Martin, KTM sau Maserati.

Șasiul cumpărat de ETR a fost prezentat în cadrul festiv al celui mai important salon european de motorsport – Autosport International Show (Birmingham), apoi a fost adus în țară și testat pe MotorPark România. Fanii au avut un prim contact cu mașina la Salonul Internațional Auto București, la final de martie.

După o colaborare reușită cu organizatorii olandezi Creventic în stagiunea precedentă, Endurance Team Romania a luat hotărârea de a reveni în 24h Series în 2018, fiind anunțată înscrierea în etapele de la Navarra (12h), Imola (12h) și Barcelona (24h) cu perechea de piloți formată din Fabrizio Broggi și Sergiu Nicolae. Totodată, echipa va face sezon complet în competiția autohtonă de anduranță sancționată de ACR. Team managerul Viorel Nicolae a declarat:

Ambițiile noastre cresc în 2018: avem o mașină de top în clasa GT4, care a obținut victorii în ultimele săptămâni în seria europeană și în puternicul campionat al Franței. Piloții au avut ocazia să găsească un setup de bază potrivit pentru noutatea reprezentată de circuitul Navarra. Pregătirea noastră va continua în Spania cu trei ore de teste preliminare în care vom rafina setările împreună cu inginerul Andrei Filep, care a acceptat să se alăture echipei în această aventură. Am evoluat așadar din punct de vedere tehnic, uman, logistic și organizatoric, așa că abia aștept să dăm primul examen!

Recomandari pentru tine!