Eduard Anton cucerește recordul circuitului MotorPark România

La finele unei campanii internaționale de succes în GT4 European Series Northern Cup, în cadrul căreia și-a trecut în cont prima victorie la clasa Am pe Red Bull Ring (Austria), Eduard Anton a revenit în competițiile interne cu două obiective clare: victoria la clasa H1 1600 în Romanian Endurance Series și adjudecarea recordului pistei de casă, MotorPark România, din județul Ialomița.

Al doilea țel a fost atins în cadrul etapei a patra și totodată ultima a Romanian Time Attack Challenge. Eduard Anton și echipa BADI au concurat la clasa Unlimited cu monopostul Formula Renault 2.0, iar ziua a început cu un prim antrenament la o temperatură a asfaltului de doar 12 grade Celsius. Ulterior, au fost montate pneuri Hankook noi pe monopost și Anton a putut să coboare pentru prima oară în istoria circuitului sub 1m40s pe turul complet de 4,129km.

Eduard Anton

Cele mai bune condiții ale zilei au fost în jurul orei 15, când a avut loc și prima cursă ROTAC. Cu același set de pneuri folosit anterior, Eduard Anton a reușit să parcurgă un tur lipsit de trafic și a oprit cronometrul la 1:39.310, stabilind reperul absolut pe MotorPark. Ulterior, el a mai bifat pe final de zi un tur sub 1m40s, afirmând că în lipsa vântului puternic din est s-ar mai fi putut găsi câteva zecimi.

Victoria în etapa ROTAC l-a adus pe poziția a treia în clasamentul general al clasei Unlimited la final de an, chiar dacă aceasta a fost unica sa prezență în campionat. În lipsa unei serii dedicate monoposturilor în România, probele de time attack rămân unica alternativă pentru a viza asemenea recorduri, iar Eduard Anton promite deja corectarea acestui reper în 2018!

Recomandari pentru tine!