DTO Rally Team ia startul in Raliul Iasului in formatie redusa

Dupa debutul de acasa, la Raliul Argesului, urmat de competitiile din Brasov-Harghita si Sibiu, Campionatul National de Raliuri Betano continua pentru DTO Rally Team in Moldova. Echipa argeseana se deplaseaza in acest final de saptamana in capitala regiunii pentru a concura in Raliul Iasului, una dintre cele mai indragite etape din raliurile autohtone.

Cu o lungime de 116 kilometri cronometrati care vor fi parcursi vineri si sambata, evenimentul are loc pe drumurile de macadam din judetul Iasi, fiind caracterizat de probele speciale rapide si tehnice. Noutatea este reprezentata de o sectiune noua a probei „Dobrovat”, cunoscuta pentru saritorile spectaculoase, in timp ce specialele de sambata sunt identice cu anii anteriori: cate doua treceri pe „Cioca-Boca” si ”Madarjac”. Parcul de service al competitiei va fi amplasat in superba piata a Palatului Culturii, una dintre cele mai emblematice cladiri din Iasi. 

DTO Rally Team se va alinia la startul Raliului Iasului cu doar doua echipaje: Cristi Dolofan si Petre Toba vor reveni la bordul Peugeot-ului 208 R5, in timp ce Dorin Banciu si Ioana Stan se vor lupta in cadrul clasei 11 la bordul modelului Toyota Celica GT4. 

Din pacate, Eugen Caragui si Robert Fus nu vor fi prezenti in cursa din Moldova din cauza unor probleme personale de ultim moment ale pilotului, in timp ce Raul Badiu concureaza in acest weekend in etapa de Campionat Mondial de Raliuri pentru Juniori din Estonia, unde reprezinta Romania la cel mai inalt nivel competitional. Pilotul DTO Rally Team se va lupta in a doua cursa JuniorWRC din 2020 cu cei mai talentati tineri piloti din lume in drumul sau catre mult ravnitul titlu de campion mondial.

Pastram spiritul care ne-a consacrat ca echipa de-a lungul anilor, acela de a avea in componenta doar prieteni care sa corespunda valorilor si principiilor DTO Rally Team. Echipa a fost cladita in acest fel si nu vom coopta alte echipaje, chiar daca la Iasi vom puncta cu doar doua masini. La Transilvania Rally vom reveni in formula completa si speram sa aducem o surpriza pentru fanii de motorsport din Romania, a spus Traian Pavel, team manager DTO Rally Team. 

Dupa participarea de la Raliul Perla Harghitei Tess cu Citroen-ul C3R5 si absenta de la Raliul Sibiului, Cristi Dolofan si Petre Toba revin la bordul Peugeot-ului 208 R5 cu care au evoluat incepand cu 2019. Cu probe speciale rapide si tehnice de macadam, evenimentul este unul asteptat de catre echipaj, care se simte excelent pe suprafata Raliului Iasului. 

Dupa absenta de la Sibiu abia astept revenirea pe macadam! Am trait senzatii interesante in postura de spectator pe „Santa” de noapte, dar imi este dor sa ma aflu in masina de concurs. Iasiul va fi primul macadam din 2020 pentru mine, iar inaintea cursei am efectuat o sesiune de teste cu Peugeot-ul 208 R5, reusind sa ne imprietenim mai bine, mai ales dupa experienta cu Citroen-ul C3 R5 de la Raliul Perla Harghitei Tess, a spus Cristi Dolofan inaintea Raliului Iasului 2020.

Dupa podiumul de la Sibiu, argeseanul Dorin Banciu continua campania din cadrul clasei 11 si la Raliul Iasului, in dreapta acestuia urmand a reveni Ioana Stan. Cu un numar mare de adversari redutabili in cadrul categoriei, lupta pentru podium va fi mai stransa ca niciodata, dar echipajul este increzator in fortele sale pentru un nou rezultat bun sub culorile DTO Rally Team. 

In sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream si HidroGaz.

Recomandari pentru tine!