Echipajele din Swift Cup se vor infrunta pe legendarul macadam sibian

Pentru cea de-a doua etapa din Campionatul National de Raliuri Betano, caravana Swift Cup a fost prezenta in judetele Brasov si Harghita, la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. La finalul celor doua zile de concurs, invingatori avea sa fie echipajul format din Danut si Lucian Budai.

In aceasta saptamana echipajele din Swift Cup vor infrunta prima etapa de macadam a sezonului 2020, Raliul Sibiului, raliu ce revine pe suprafata consacrata, macadamul, dupa nu mai putin de sapte ani de pauza. Dintre cele 54 de echipaje care se vor alinia la startul competitiei, 5 dintre acestea se vor duela pentru un loc cat mai fruntas in cadrul Swift Cup. Evenimentul organizat de catre Sibiu Racing Team propune in acest an noua probe speciale ce vor insuma un total de 102 kilometri cronometrati.


Vineri, sportivii se vor incalzi la sesiunea oficiala de teste (shakedown) ce va avea loc la Dealul Gusteritei intre orele 11:00-13:00, urmand ca mai apoi sa intre in lupta cu secundele pe cele patru probe speciale ale zilei, ultima proba fiind parcursa la lumina farurilor. Sambata, modelele Swift Sport vor incerca sa-si mentina viteza in cei 67 de kilometri de proba speciala programati pentru ziua secunda.

Raliul se va incheia cu parcurgerea simultana, in paralel a doua echipaje, pe celebrul circuit de macadam de langa baza Pompierilor din Sibiu.
Alex Ardelean: „Am reusit dupa ultima etapa sa inteleg mai multe despre pilotaj, iar acest raliu va fi o mare provocare pentru noi. Este raliul nostru de casa dar dezavantajul este ca eu si Horatiu am fost concentrati sa organizam un raliu de poveste. La acest raliu nu este vorba de cel care o sa mearga cel mai tare, trebuie o mare atentie la dictari si concentrare mare pe probe.”

Danut Budai: „Raliul Sibiului se intoarce pe vechile probe de macadam, acest lucru facandu-l un raliu complet nou pentru noi. Ne dorim ca debutul de anul acesta pe macadam sa fie unul lipsit de evenimente, sa mergem cat se poate de tare si sa ne distram.”

Andrei Mitrasca: „Pentru noi fiecare raliu este o bucurie. Am avut norocul sa concurez la Sibiu pe macadam si intr-adevar, a fost o experieta aparte. Acum sa vedem ce va fi anul acesta. Bogdan si cu mine trebuie sa ne concentram insa pe lupta noastra la Swift Cup si la RC5, frumusetea raliului va fi pe planul doi. ”

Program Raliul Sibiului 2020
Vineri, 14 august 2020:
11:00-13:00 – Shakedown-Dealul Gusteritei
16:03 – PS1-Cheile Cibinului
16:38 – PS2-Calugarul
18:31 – PS3-Cheile Cibinului
21:24 – PS4-Santa (noapte)
Sambata, 15 august 2020:
11:51 – PS5-Raul Sadului
12:29 – PS6-Santa
15:17 – PS7-Raul Sadului
15:55 – PS8-Santa
16:43 – PS9-Circuitul paralel
19:00 – Festivitatea de Premiere-Piata Habermann

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

Noutati
Vezi mai multe