Cupa Suzuki atacă probele speciale de macadam din Moldova

Campionatul Național de Raliuri își desfășoară etapele în mai multe zone din România, purtând echipajele din Cupa Suzuki în diferite orașe și județe din țară. După ce din luna martie raliurile s-au desfășurat în zona Brașov, Cluj-Napoca și Arad, pe asfalt și macadam, weekend-ul acesta acțiunea se mută în Moldova, în județul Bacău. Raliul Moldovei are loc în acest weekend în zona municipiului Bacău și orașelor Moinești și Onești, având în program aproape 140 de kilometri competitivi, împărțiți în 17 probe speciale rapide, lente, cu o suprafață perfectă sau cu zone mai dure, de anduranță.

Raliul Moldovei debutează cu testele oficiale, de la Lespezi, unde echipajele vor efectua ultimele setări la mașinile de concurs, ca mai apoi joi seara să aibă loc sesiunea de autografe și startul festiv în centrul orașului Bacău, în Piața Tricolorului, începând cu ora 19:30. Echipajele din Cupa Suzuki vor fi, ca de obicei, prezente pentru autografe și poze cu fanii, în unul din cele mai populare starturi festive din campionat. Prima zi de concurs programează un număr de 9 speciale: câte trei treceri pe ”Hemeiuș” și ”Trebeș” și două pe ”Valea Budului”, o probă nouă, tehnică, dificilă, unde echipajele vor avea nevoie de o concentrare perfectă pentru a obține un timp bun. Ziua de vineri se încheie cu superspeciala din Onești, care va avea loc pe unul din principalele bulevarde din oraș, ca mai apoi acțiunea de sâmbătă să se desfășoare în zona Moinești, pe probe speciale cu o configurație diferită. Ziua secundă programează 8 speciale în lungime totală de 52 de kilometri: trei treceri pe ”Runcu” și ”Vermești” și două pe ”Moinești”.

Pentru echipajele din Cupa Suzuki, Raliul Moldovei va reprezenta scena unei noi lupte pe probele speciale: 6 mașini Swift Sport se vor afla la start în raliul din Moldova. Etapa anterioară, Raliul Aradului, a reprezentat o luptă frumoasă în cupa monomarcă, cu schimbări de clasament și cu răsturnări de situație chiar pe ultimele probe speciale, când podiumul a fost stabilit doar pe ultimul kilometru cronometrat. Pentru Raul Badiu și Gabriel Lazăr, Raliul Moldovei vine după trei raliuri perfecte, cu trei victorii în Cupa Suzuki, unde echipajul este lider în clasamentul provizoriu. Raul și Gabriel se simt excelent pe macadam și pleaca cu una din primele șanse în etapa din acest weekend, unde doresc să își consolideze poziția de lider în cupa monomarcă, dar și în clasamentele clasei 9 și mașinilor cu tracțiune față.

Pentru Radu Necula și Adrian Temeș, Raliul Moldovei este unul în care își doresc un podium pentru a își menține șansele la titlul cupei și a-și asigura poziția secundă în clasamentul general provizoriu, unde se află în prezent după trei etape desfășurate. Chiar dacă la Arad Radu și Adrian au avut un rezultat mai slab decât și-ar fi dorit, ritmul pe probele speciale a fost unul excelent și dă încredere echipajului că la Bacău vor putea să aibă o viteză mare pe macadamul din Moldova. Bogdan Vrabie și Cosmin Diacu iau startul în Raliul Moldovei cu entuziasm, după ce în 2017 Bogdan s-a impus pe probele speciale de aici, traseul de concurs fiind pe placul pilotului. Echipajul are șansa ca după acest raliu să treacă pe podiumul clasamentului general provizoriu al Cupei Suzuki, momentan aflându-se pe locul al patrulea.

După prima etapă de macadam din cariera la Arad, debutantul Andrei Brezoszki, care concurează împreună cu Dariana Mateuț – Bogdan, a acumulat suficientă experiență încât să ridice ritmul și să aibă mai multă viteză pe probele speciale, având o dorință mare pentru un rezultat bun. Deoarece a fost absent la Raliul Aradului, etapa din Moldova va fi prima etapă de macadam pentru Cristi Timisică, pilotul care ia startul alături de Levente Csegzy. Pentru echipaj, etapa din județul Bacău este una așteptată, pilotul fiind entuziasmat de a evolua pe macadam, suprafață cu care speră să se acomodeze cât mai repede. După ce a concurat alături de Alexandru Giușcă la primele două raliuri din campionat, Vlad Miculici va porni în Raliul Moldovei alături de Marcus Andreoiu, unul dintre copiloții cu care pilotul clujean a concurat în trecut. Pentru cei doi, obiectivul este o evoluție cât mai bună, dar și un podium, pentru care vor trebui să se lupte cu celelalte echipaje din Cupa Suzuki.

Gabriel Lazăr, copilotul lui Raul Badiu, declară înaintea Raliului Moldovei: ”Mergem la Bacău cu intenția de a ne consolida poziția de lideri ai Cupei Suzuki, Clasei 9 și 2FWD. Sperăm să obținem cât mai multe puncte și în clasamentul pe echipe alături de colegii de la DTO Tellur Rally Team. Le mulțumim tuturor celor care ne sunt alături și ne susțin în acest sezon: Primus Auto, Smart ID, Digital Atelier Interactiv, Dolo Trans Olimp, Ion Moș, Tellur, Catena, Salina Turda, CAA Turda, Blueinfrasec, Bucur Rally&Tuning, Elta 90 Medical Research și nu în ultimul rând minunaților baieți conduși de Iulică Niță, care au grija ca mașina să fie perfectă.”

Bogdan Vrabie s-a impus în Raliul Moldovei în Cupa Suzuki în 2017: ”Ne bucurăm să fim prezenți și la Raliul Moldovei, unde anul trecut am obținut o clasare foarte bună. Ne place acest raliu și vrem să obținem un rezultat bun. Baftă tuturor participanților!”

Andrei Brezoszki ia startul la al doilea macadam din cariera la Bacău: ”După raliul de la Arad, care fost presarat cu probleme tehnice iar locul obținut în final nu a fost unul mulțumitor, mergem la Bacău hotărați să obținem un rezultat bun și pe macadam!”

Cristi Timisică revine la start după absența de la Arad: ”Sunt nerăbdător să iau startul la Raliul Bacăului, prima etapă de macadam pentru mine cu Suzuki. Îmi propun să mă reacomodez cu această suprafață, să învăț cât mai multe și bineînțeles, sa ne și distrăm.”

Vlad Miculici pornește în Raliul Moldovei alături de Marcus Andreoiu: ”Va fi o etapă destul de grea pentru mine din mai multe motive, atât sportive, dar mai ales personale. Sper totuși să ne putem concentra astfel încât să facem un raliu bun la Bacău, target-ul rămânând același – un loc pe podium. Din păcate, Alin nu va putea fi alături de mine la această etapă, îi urez multă sănătate și pe această cale. Mă bucur însă de revenirea lui Marcus Andreoiu în dreapta mea; este un copilot cu experiență, am mai mers împreună, deci adaptarea nu va fi foarte grea. Vom beneficia începand cu această etapă de o altă mașina decât cea din primele două etape, o mașina nouă-nouță cu care sper să mă înțeleg bine și să nu avem probleme tehnice.”

Stefanini, partenerul care s-a alăturat Cupei Suzuki la Raliul Aradului, continuă parteneriatul cu cupa monomarcă și la etapa din Bacău. Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 73 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.

Recomandari pentru tine!