Obiectiv indeplinit pentru DTO Rally la Tess Rally Brasov

DTO Rally a pornit campania de raliuri din 2021 cu a doua etapa a Campionatului National de Raliuri, programata in weekendul abia incheiat pe drumurile de asfalt din judetul Brasov. Tess Rally s-a desfasurat vineri si sambata pe o lungime de aproape 120 de kilometri cronometrati in conditii dificile, caracterizate de zapezi in perioada premergatoare cursei.

Echipa argeseana s-a aliniat la startul competitiei cu doua echipaje: Eugen Caragui & Robert Fus (Peugeot 208 R5) si Bogdan & Delia Nastase (Mitsubishi Lancer EVO IX). Din pacate, Cristi Dolofan nu a putut participa la etapa de asfalt din weekend, dar va reveni la urmatoarea cursa din calendar.

Eugen Caragui si Robert Fus au facut trecerea in 2021 pe o noua masina de concurs, schimband Peugeot-ul 208 R2 pe un model 208 R5; o masina echipata cu tractiune integrala. Dupa testele efectuate inaintea cursei de la Brasov, echipajul a luat startul in competitie cu scopul acomodarii cu noua masina si cresterea ritmului in regim de concurs.

„Obiectiv indeplinit pentru noi la Brasov! Am reusit sa parcurgem toti kilometrii si ne-am imprietenit cu masina de concurs. Conditiile au fost mai dificile decat ne-am asteptat, dar am acumulat experienta importanta pe asfalt cu Peugeot-ul 208 R5, iar la urmatoarea cursa vom fi mai rapizi” a spus Eugen Caragui la finalul Tess Rally 2021.

Bogdan si Delia Nastase au inceput excelent sezonul 2021, in ritmul deja consacrat al celor doi. Primele probe ale Tess Rally Brasov, desfasurate in zona municipiului Fagaras, au fost adjudecate de catre echipajul DTO Rally, care se instala in fruntea ierarhiei clasei 11. Din pacate, o problema tehnica pe proba de noapte „Poiana” a adus de la sine o pierdere de secunde pretioase, care nu au mai putut fi recuperate pana la finalul raliului.

Bogdan si Delia incheie prima participare din 2021 cu un excelent loc secund in cadrul clasei 11, acumuland puncte pretioase in economia campionatului. „Am avut o lupta foarte frumoasa cu fratii Soos in prima zi de concurs, cand eram primii in clasament. Micile probleme tehnice de pe PS5 „Poiana” ne-au facut sa pierdem multe secunde in lupta pentru locul intai, iar in ziua secunda nu am mai putut recupera. Ne multumim cu locul secund dupa un raliu dificil, dar frumos” a spus Bogdan Nastase.

Pe partea de Rally Rent & Service, cele doua echipaje care au apelat la serviciile oferite de DTO Rally in 2021 au avut parte de o cursa foarte buna. Masinile de concurs pregatite de echipa tehnica s-au comportat excelent pe cele opt probe speciale ale Tess Rally, iar Costi Tudose, un tanar pilot, a ocupat prima pozitie in clasamentul debutantilor Cupei Dacia.

DTO Rally a inceput pregatirile pentru urmatoarea cursa din calendarul Campionatului National de Raliuri, programata la inceputul lunii mai. Desi caravana raliurilor trebuia sa se deplaseze in Bucovina in aprilie, amanarea cursei inseamna ca evenimentul urmator va avea loc pe asfalt, in jurul orasului Odorheiu Secuiesc, la Raliul Perla Harghitei.

In sezonul 2021, echipajele DTO Rally Team au alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Ion Mos, Grupul Fildas – Catena, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile si HidroGaz.

 

Recomandari pentru tine!