Un nou start pe macadam, noi planuri pentru Csongor Szabo

Cu opt etape programate în sezonul 2019 al Campionatului Național de Raliuri, pauza dintre competițiile auto este una scurtă în acest an. Astfel, după ce acum trei săptămâni Csongor Szabo și Rareș Fetean s-au aflat la debutul sezonului de raliuri, pe probele speciale de asfalt din județul Argeș, echipajul va porni în următoarele zile în Raliul Aradului, primul din acest an ce se va desfășura pe macadam.

La Raliul Argeșului echipajul Sonic Motorsport a avut parte de un debut ezitant, terminând cele 8 probe speciale noi pe locul trei în clasamentul clasei RC4, la câteva secunde de locul secund. Dorind să pornească în etapa din vestul țării mai bine pregătiți, Csongor și Rareș acordă o atenție sporită pregătirii competiției: ”La Pitești am fost ușor dezamăgiți de ritmul de pe probele speciale, în special în a doua zi, pe Transfăgărășan. Mașina a fost revizuită și pregătită de start, noi ne concentrăm pe dictare astfel încât toate detaliile să fie acoperite, iar sesiunea de teste ne va încălzi perfect pentru acest raliu. ” a spus Csongor Szabo la începutul recunoașterilor.

Raliul Aradului 2019 programează un număr de 9 probe speciale, formatul competiției fiind aproape identic cu cel din sezonul trecut. Echipajele vor face cunoștință cu fanii arădeni joi seară, începând cu ora 20:00, în cadrul sesiunii de autografe și a startului festiv, ca mai apoi, vineri dimineață să aibă loc sesiunea oficială de teste a raliului. Cu patru probe speciale în prima zi, Raliul Aradului va purta echipajele pe ”Șiștarovăț” și de două ori pe ”Frumușeni”, dar și în centrul municipiului, unde va avea loc celebra superspecială. Sâmbătă, organiztorii au pregătit alte cinci speciale: câte două treceri pe ”Conop” și ”Nadăș”, regina raliului, în lungime de 21 de kilometri, dar și o nouă parcurgere a probei ”Șiștarovăț”.

Pentru Csongor Szabo și Rareș Fetean, Raliul Aradului reprezină una din etapele preferate, locul unde anul trecut cei doi au reușit victoria în cadrul clasei și locul trei în clasamentul mașinilor cu 2 Roți Motrice. ”Am avut rezultate bune de-a lungul anilor la Arad, unde probele speciale sunt frumoase, pe placul nostru. În acest an plecăm cu același gânduri și dorințe – să ne luptăm pentru victorie în cadrul clasei și podium între mașinile cu tracțiune față. Va fi o luptă grea, contra unor adversari puternici și rapizi, dar noi vom da totul pentru a obține un rezultat mai bun decât la Pitești” a spus Csongor Szabo.

Deși sezonul este unul lung, echipajul ia în serios fiecare cursă din 2019 și își dorește un rezultat cât mai bun la fiecare eveniment. ”Ne dorim, în primul rând, să avem un ritm bun pe probele speciale diversificate de la Arad. Vom avea, cel mai probabil, parte de noroi după ploile din ultimele zile, astfel încât dificultatea va crește. Sperăm ca, în ciuda vremii neprietenoase, să avem parte de mulți spectatori pe margine. Ne vedem pe probe!” a spus Rareș, copilotul echipajului Sonic Motorsport.

Cu ploi abundente în ultimele zile, probele speciale ale raliului sunt alunecoase, cu o suprafață în mare parte acoperită de noroi și apă, aceste lucruri sporind dificultatea cursei. Capcanele devin mai periculoase, iar orice greșeală poate costa enorm în timp pierdut sau în daune aduse mașinii de concurs, Raliul Aradului 2019 fiind, la o primă vedere, o competiție care va aduce multe provocări pentru echipaje.

În 2019, echipajul Csongor Szabo – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service și partenerii media RallyMax, We Radio și Observatorul de Covasna.

Recomandari pentru tine!