Raliul Argesului CATENA 2021 pe cel mai spectaculos drum din Romania

Timp de o saptamana, atentia motorsportului din Romania se muta in judetul Arges, o zona cu o bogata istorie a curselor auto. Raliul Argesului CATENA – powered by Citroen se desfasoara in perioada 11-12 iunie 2021, fiind a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri Betano, si aduce in prim plan Transfagarasanul, legendarul drum cunoscut la nivel mondial.

Evenimentul este unul de referinta in judetul Arges si in intreaga zona a Munteniei, fiind cea mai importanta competitie automobilistica din sudul tarii. Dupa ce decenii intregi s-a desfasurat pe macadam, cursa a fost mutata pe asfalt si pe celebrul Transfagarasan. Revenit in 2019 cu o editie memorabila, Raliul Argesului CATENA – powered by Citroen propune zilele viitoare un format interesant pregatit de catre organizatorii DTO Rally.

In 2020, un an dificil in care evenimentele sportive au avut parte de dificultati, Raliul Argesului CATENA – powered by Citroen a deschis sezonul intern al Campionatului National de Raliuri Betano cu o editie spectaculoasa, 66 de echipaje fiind prezente la start. Cum autoritatile au stabilit numeroase relaxari in ultima perioada, organizarea competitiei in 2021 va avea parte de noutati importante si benefice atat pentru sportivi, cat si pentru fani.

Raliul Argesului CATENA – powered by Citroen va fi transmis si anul acesta live:
Vineri, 11 iunie:
15:36 – PS2 Mateias
17:52 – PS4 Mateias
Sambata, 12 iunie:
11:37 – PS6 Transfagarasan

Startul festiv va fi prezentat, ca in fiecare an, de matinalul si pilotul Dani Otil.

Raliul Argesului CATENA – powered by Citroen programeaza 8 probe speciale pe durata a doua zile de concurs: vineri, 11 iunie, si sambata, 12 iunie. Traseul pregatit de DTO Rally va purta concurentii pe 123 de kilometri cronometrati in principalele zone ale judetului Arges.

Joi, 10 iunie, echipajele inscrise vor participa la startul festiv din Piata Primariei din Pitesti, un eveniment unde fanii vor face cunostinta cu pilotii si copilotii, momentul ideal pentru autografe si fotografii. Vineri, participantii vor efectua testele oficiale pe traseul de langa Budeasa Mica intre 8:15 si 12:30, ca mai apoi sa porneasca pe patru probe speciale in zona Campulung.

Sambata este ziua cea mai lunga a Raliului Argesului, atentia fiind concentrata pe Transfagarasan si peisajele superbe din Muntii Fagaras. Concurentii vor parcurge drumul dintre Barajul Vidraru si Cabana Capra dus-intors, intr-o provocare dificila, cu sute de viraje succesive pe care pilotii se vor duela cu secundele. In final, cele mai bune echipaje vor fi aplaudate la festivitatea de premiere programata la 19:30 in Pitesti. 

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de Consiliul Judetean Arges, Primaria Municipiului Pitesti si CATENA, cel mai mare lant de farmacii din Romania, detinut de grupul Fildas.

Masina oficiala a Raliului Argesului este oferita de Trust Motors – Importator oficial al marcilor Peugeot, Citroen si DS in Romania.

Parteneri: DTO Rally, Teilor, Hotel Yaky Center, Nordmark, MSS, Placari Faine, Vinescu.ro

Partener media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro, LOOKSport3.

Recomandari pentru tine!