Raliul Iasului, a doua infruntare pe macadam in Swift Cup 2020

La mijlocul lunii august, echipajele din Swift Cup s-au infruntat pentru prima data pe celebrele probe de macadam din jurul Sibiului, o parte dintre ele fiind incluse in editiile de campionat european care s-au desfasurat la Sibiu, fiind o etapa care a revenit pe aceasta suprafata dupa 7 ani de pauza. La sfarsitul celor doua zile de concurs castig de cauza a avut echipajul format din Danut si Lucian Budai. Pe locurile doi si trei s-au clasat Bogdan Talasman / Andrei Mitrasca, respectiv Alex Ardelean / Horatiu Baltador.

La finalul acestei saptamani, echipajele din Swift Cup se vor deplasa la Iasi, acolo unde are loc cea de-a patra etapa din Campionatul National de Raliuri Betano, Raliul Iasului, fiind totodata a doua infruntare pe macadam din sezonul 2020. Raliul Iasului 2020 incepe joi cu parada stradala a masinilor de concurs incepand cu ora 19:30, fiind urmata de la ora 20:30 de startul festiv. Vineri dimineata este programata sesiunea de shakedwon, ca mai apoi, la orele pranzului, concurentii sa dea piept cu proba speciala Dobrovat, cea care in acest an masoara cu 9 km mai mult fata de editiile anterioare. Proba va fi parcursa de doua ori de catre concurenti, aceasta fiind partea contra-cronometru a zilei de vineri. Sambata, 5 septembrie, echipajele vor parcurge de doua ori clasicele probe speciale, Cioca-Boca si Madarjac, probe ce vor insuma un total de 78 de km de concurs.

Danut Budai, liderul Swift Cup din acest sezon, priveste increzator inaintea etapei din weekend: Ne intoarcem cu placere la Iasi in fiecare an. Este un oras frumos si avem parte de o amplasare superba a parcului de service, chiar in inima orasului. Suntem determinati sa mergem cat putem de tare, sa nu franam la saritori si sa ne distram cat de mult. Bafta multa tuturor, sa ne vedem cu bine la sosire.

Davi Tarta si Gabi Gaina revin in competitii cu ocazia acestei etape, cei doi fiind nerabdatori sa parcurga probele de macadam de la Raliul Iasului, dupa cum ne-a declarat insusi Gabi: Dupa neparticiparea de la Raliul Sibiului din motive medicale, acum ca David este refacut in totalitate, plecam spre Iasi cu increderea ca vom avea un parcurs rapid si ca ne vom distra, tinand cont de faptul ca amandoi avem ca suprafata preferata de concurs macadamul. Bafta multa tuturor!

Program Raliul Iasului 2020:

Vineri, 4 Septembrie:

Shakedown – 08:30-13:00
PS 1 Dobrovat 1 – 15:43
PS 2 Dobrovat 2 – 17:46

Sambata, 5 Septembrie:

PS 3 Cioca Boca 1 – 10:13
PS 4 Madarjac 1 – 11:21
PS 5 Cioca Boca 2 – 14:24
PS 6 Madarjac 2 – 15:32

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

Recomandari pentru tine!