Citroen a dezvaluit modelul C3 WRC pentru sezonul 2017

Citroen Total Abu Dhabi WRT a dezvaluit masina care inlocuieste fostul DS3 WRC, intr-o lansare in Abu Dhabi miercuri 21 Decembrie 2016. A facut publica masina pentru sezonul 2017, aceasta fiind un model C3 WRC.

Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre si Khalid Al Qassimi alcatuiesc echipa pentru Citroën. Sebastien Ogier a fost in discutii cu aceasta echipa, insa inainte de a semna cu cei de la M-Sport, insa acesta renuntand la aceasta oportunitate, ca urmare a retragerii celor de la Volkswagen din Campionatul Mondial de Raliuri.

Modelul C3 WRC va concura cu modelele rivalilor de la Hyundai, Ford Fiesta de la M-Sport si modelele Toyota.  Ultimul sezon din WRC , a fost unul incert pentru Citroen,acestia ne mai luand parte la toate etapele din mondialul de raliuri. Meeke a reusit sa se impuna cu un model Citroen in Portugalia si in Finlanda.

Sebastien Loeb a fost ultimul pilot Citroen care a castigat titlul WRC, asta intamplandu-se in anul 2012. Echipa a luat hotararea de a reveni in WRC, ca si urmare a retragerii din cadrul WTCC.

Seful echipei Yves Matton a declarat: „In 2017 vrem sa castigam raliuri regulate, sa batem adversarii nostri si apoi, in 2018, scopul nostru este de a castiga titlul mondial„. 

Am citit o multime de comentarii, observ ca foarte multa lume se asteapta ca modelul C3 WRC sa fie rapid, fiabil si se ba bate de la egal la egal cu celelalte modele. Deci, cu siguranta, avem presiune mare pe umerii nostri „.

Echipa este, probabil, nu la fel de bine unita in acest mediu ca inainte, dar vom avea nevoie de ceva timp sa se așeze din nou. Vom trata aceasta provocare cu respectul pe care il merita” a mai adaugat Matton

 

Recomandari pentru tine!