WRC Wales Rally GB 2019: Tanak ramane lider dupa 3 zile

Cu 5 probe speciale castigate pana acum din cele 17 parcurse in cele 3 zile la Wales Rally GB 2019, Ott Tanak ramane pe prima treapta a podiumului general provizoriu cu 5 probe speciale ramase din acest raliu, probe care se vor desfasura Duminica.

Prima proba speciala a raliului a fost adjudecata de Kris Meeke la bordul modelului Yaris WRC al Toyota Gazoo Racing WRT, proba care a fost in lungime de 3.58 km a fost parcursa in 2:47.4 sec de Meeke. Pe locul secund s-a clasat Thierry Neuville ( Hyundai i20 Coupe WRC ), urmat de o Petter Solberg cu un model VW Polo GTI R5.

Ziua secunda a fost formata din 9 probe speciale, iar Tanak a reusit sa preia conducerea raliului la finalul zilei secunde, avand un avans de doar 3.4 sec. in fata contracandidatului sau la titlu mondial, Sebastien Ogier.  Kris Meeke termina pe pozitia a treia dupa cele 10 probe parcurse in cele doua zile.

Credit Foto: wrc.com

Finalul zilei de sambata il regaseste pe acelasi Tanak in pozitia de lider, fiind programate 7 probe speciale pentru aceasta zi. Finalul zilei il regaseste pe pozitia secunda pe Neuville, acesta fiind la +11.0 sec. in spatele liderului de la Toyota, iar Ogier termina ziua a III-a pe ultima treapta de la general dupa cele 17 probe speciale parcurse pana acum, fiind la +17.3 sec. fata de lider si la +6.3 sec. de Neuville.

Clasament general provizoriu dupa ziua III – WRC Wales Rally GB 2019

Rezultatele complete si timpii live a probelor speciale se pot accesa urmand https://www.ewrc-results.com/results/54471-wales-rally-gb-2019/

Recomandari pentru tine!