Andrei Girtofan si Doru Vraja, ambitie si pasiune pentru un nou sezon

Andrei Girtofan si Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) vor incepe, la sfarsitul saptamanii, un nou sezon in Campionatul National de Raliuri. Un sezon ce debuteaza tarziu, aproape de jumatatea anului, dar in care cei doi membri ai ProRally Team Brasov isi pun mari sperante. Dupa ce anul trecut au fost campioni nationali absoluti pe asfalt, Andrei si Doru tintesc mai sus si vor sa faca un pas inainte. Iar acel pas inainte se numeste titlul de campion absolut si mult ravnita victorie de etapa. Desi nu traim vremurile cele mai bune, cei doi brasoveni au reusit sa adune o parte din bugetul necesar pentru 2023, astfel ca, prima etapa, Raliul Harghitei, ii va aduce la start increzatori in sansele lor de a bifa un rezultat important.

Incepem acest sezon cu sperante, emotii, ambitii si multa dorinta. Vrem sa facem un pas inainte in acest an si sa obtinem rezultate mai bune ca anul trecut. Ca orice pauza dintre sezoanele competitionale, a fost una foarte «agitata», in care am lucrat pentru a strange un buget cat mai aproape de ce este nevoie pentru a putea sa emitem pretentii, acolo sus. Ne bucuram ca am reusit sa ne pastram parenerii nostri traditionali, Dinamic 92, Pro-X Cosmetica si Intretinere Auto, Mipa, Pesto, Aro Palace si MTS Print care au incredere in continuare in noi si au ales sa ne sprijine si in acest an. Ca noutate, ni s-a alaturat MRF Tyres Romania, un partener cu care am colaborat pe finalul anului trecut. De fapt, tata a testat pentru ei, in premiera, anvelopele MRF in CNR, apoi mi-a predat stafeta, astfel ca au venit langa noi pentru 2023”, a declarat Andrei Girtofan.


Campionul de anul trecut de pe asfalt, a continuat: „Vom continua proiectul Fabia Rally2, inceput anul trecut. Este un material de concurs de top, care ne va permite sa facem fata unor competitori care aduc in campionat masini de ultima generatie. Va fi o concurenta acerba pentru primele locuri, iar asta se va vedea inca de la Harghita, unde si-au anuntat prezenta multi sportivi cu materiale de concurs de top. Traseul primei etape este acelasi de anul trecut, unul care ne place foarte mult si sper sa avem o evolutie apreciata de fani, care sa ne ajute sa fim acolo, intre primii. Am facut si o sesiune de teste in care am efectuat ultimele reglaje la masina de concurs, astfel ca abia asteptam sa inceapa raliul si sezonul”.

Andrei este constient ca trebuie sa aduca ceva in plus pentru a spera la primele locuri in noul an competitional. „Asa cum am spus, valoarea campionatului a crescut si creste constant de cativa ani buni. Apar din ce in ce mai multi sportivi care reusesc sa aduca la start masini de ultima generatie, astfel ca e din ce in ce mai greu sa fii acolo sus, pe podium. Si eu si Doru suntem constienti ca trebuie sa aducem ceva in plus pentru a avea o sansa de a ne indeplini obiectivul. Trebuie sa fim concentrati de la primii metri de proba speciala si pana la finalul sezonului, pentru ca orice greseala, oricat de mica ar fi ea, poate cantari enorm la final de an. Experienta acumulata in anii trecuti ne va ajuta enorm, dar trebuie sa ne intensificam pregatirea. Asta prespune mai multe sesiuni de teste, dar si una doua participari la raliuri in afara. Un lucru este cert: suntem pregatiti 100%, din toate punctele de vedere, pentru un start foarte bun”, a mai adaugat tanarul pilot brasovean.

Andrei si Doru se babeaza in 2023 pe sprijinul urmatorilor parteneri: Dinamic 92, MRF Tyres Romania, Pro – X cosmetica si intretinere auto, Mobil 1 prin Lubexpert Romania, Mipa, Presto, Aro Palace si MTS Print.

Recomandari pentru tine!