Sebastian Barbu a terminat pe podium in Raliul Sibiului 2020

Sebastian Barbu nu are un program complet in acest seozn, dar nu putea rata startul la Raliul Sibiului, mai ales ca in 2020 etapa s-a desfasurat din nou pe macadam. Dupa 9 probe, cu o lungime totala de peste 100 de kilometri, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu, copilotul sau, au terminat Raliul Sibiului pe locul 3. 

Raliul Sibiului, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Betano, a fost primul raliu din acest sezon pentru Sebastian Barbu. Pilotul sibian nu are un program complet anul acesta, dar dupa victoria de anul trecut de la Sibiu, prima din cariera la general intr-un raliu, nu putea rata participarea in aceasta etapa, mai ales ca probele au fost din nou pe macadam. 

Sebastian Barbu a concurat la Sibiu impreuna cu Bogdan Iancu, copilotul sau, pe un model Skoda Fabia R5, in aceeasi configuratie care s-a impus pe probele de asfalt din 2019. Vineri, in prima zi a raliului, au fost programate 4 probe speciale, iar Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat de fiecare data in top 3, ceea ce le-a asigurat pozitia a doua in ierarhia generala la finalul zilei. 

Am inceput acest raliu foarte motivat pentru ca asteptam cu nerabdare sa pilotez din nou pe macadam. Apoi pe prima speciala am lovit un bolovan si asta ne-a scos total din ritm. Am crezut ca incidentul ne va scoate din cursa, dar nu a fost atat de grav, doar sperietura a fost mare, a spus Sebastian Barbu, dupa prima zi din Raliul Sibiului. 

Ziua a doua a inceput insa prost pentru echipajul sibian. Sebastian Barbu a lovit din nou un bolovan de pe marginea drumului si a facut o pana care l-a costat peste patru minute. 

Din pacate pana facuta la inceputul zilei secunde ne-a costat peste 4 minute. Dar stiam ca un raliu atat de dur se termina abia dupa ultima proba, asa ca am incercat sa recuperam timpul pierdut pe urmatoarele speciale, a continuat Sebastian Barbu. 

Pe speciala a sasea, Sebastian Barbu si Bogdan Iancu au terminat cu cel de-al treilea timp, iar pe ultimele trei probe au sosit de fiecare data pe locul secund in spatele lui Simone Tempestini, castigatorul etapei de la Sibiu. Dupa acest tur de forta, echipajul sibian a reusit sa urce de pe locul 8 pana pe 3 la general. 

Totul este bine cand se termina cu bine. Am terminat pe locul 3 in clasamentul general un raliu care a fost mai greu decat ne asteptam si care si-a pastrat traditia de cea mai dificila etapa din campiont. Felicitari tutor celor care au ajuns la sosire, felicitari organizatorilor pentru eforturile depuse si felicitari tuturor celor implicati. Mai trebuie sa le multumesc baietilor din service – fratelui meu, lui Stefano si celorlalti mecanici care ne au pus la dispozitie o masina perfecta. Le multumesc partenerilor nostri care ne sustin si in acest an, Gorgandin, Eglo Romania si Jifa, si sper ca acesta sa nu fie ultimul raliu din 2020, a mai spus Sebastian Barbu.

Noutati
Vezi mai multe