Harghita Challenge: etapa de viteza in coasta care alimenteaza pasiunea pilotilor

 Lumea palpitanta a curselor de viteza in coasta revine in Harghita Bai cu ocazia mult-asteptatei etape – Harghita Challenge, care reprezinta cea de-a doua cursa din Campionatul National de Viteza in Coasta. Evenimentul va avea loc in perioada 16-18 iunie, atragand atat piloti experiementati consacrati, cat si piloti pasionati, aflati la inceputul aventurii din lumea motorsportului.  

Harghita Challenge se afla la a treia editie si de-a lungul anilor s-a impus ca un spectacol de motorsport deosebit in regiune, captivand pasionatii de motorsport atat din Romania, cat si din Bulgaria, Austria si Suedia. Editia din acest an promite sa fie mai mare, mai indrazneata si mai palpitanta ca niciodata, cu actiune plina de adrenalina pe fundalul impresionant al peisajelor impresionante din Miercurea Ciuc.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul a trei zile, incepand vineri, pe 16 iunie, cu prezentarea echipajelor in Piata Libertatii din Miercurea Ciuc, iar in weekend se va desfasura concursul propriu-zis in care scopul principal al participantilor este sa obtina cel mai bun timp pe traseul special amenajat pentru aceasta competitie.  Pentru cei care vor sa urmareasca intreaga competitie, dar nu pot participa, organizatorii Harghita Challenge au gasit solutia ideala. Astfel, sesiunile de recunoasteri si antrenamentele cronometrate (care vor avea loc sambata, 17 iunie) pot fi urmarite pe canalul de YouTube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, iar concursul (duminica, 18 iunie) va fi difuzat live pe canalul Prima Sport.

Evenimentul ofera o platforma unica atat pentru pilotii profesionisti, cat si pentru talentele emergente, pentru a-si prezenta talentese si pentru a-si continua cariera in motorsport. Acesta serveste ca o rampa de lansare pentru pilotii aspiranti, oferind Trofeul Ritner Bela – Flat Out Junior care va consta intr-un curs platit de perfectionare in pilotaj. De asemenea, premiul cel mare este reprezentat de King of the Hill, acordat pilotului care inregistreaza cel mai bun timp in toatele mansele de concurs. Avand in vedere numarul in crestere de fete si femei in motorsport, Harghita Challenge are si categoria Femina pe care nu doar ca o premiaza, dar o si apreciaza foarte mult. Nu in ultimul rand, organizatorii vor oferi si Trofeul Dietrich Arpad – Fastest Historic avand o categorie separata de automobile istorice care intotdeauna aduc un zambet pe buzele nostalgicilor din motorsport.

Echipa Harghita Challenge a luat in considerare toti factorii pentru a asigura o experienta sigura si fara cusur pentru toti participantii si toti spectatorii. Astfel, au fost luate masuri de siguranta stricte, aliniate la standardele internationale, pentru a prioritiza bunastarea tuturor celor implicati. Spectatorii se pot astepta la o atmosfera prietenoasa pentru intreaga familie, unde se pot cufunda in lumea palpitanta a sporturilor cu motor, bucurandu-se de mancare, muzica si interactiune cu echipajele.

Harghita Challenge doreste sa isi exprime recunostinta sincera fata de toti sponsorii si partenerii care au contribuit la succesul acestui eveniment: Primaria Miercurea Ciuc, Heineken, Borsec, Consiliul Judetean Harghita, Visit Harghita, Har-Pakrom, Roger Parapeti, Stanleybet, Chemsystem, Set-Prod Com, Ford – prin Magyari Engineering. Sprijinul lor neobosit a permis organizatorilor sa dea viata acestei curse antrenante, incurajand o cultura puternica a motorsportului din regiune, inspirand urmatoarea generatie de piloti.  

Despre Harghita Challenge:

Harghita Challenge este un eveniment anual de viteza in coasta organizat de ACS AT Motorsport care are loc in Miercurea Ciuc si Harghita Bai. Avand in spate o echipa de profesionisti pasionati de motorsport, evenimentul vine in intampinarea pilotilor consacrati, dar asi a tinerilor talentati atat din Romania, cat si din alte tari europene.

 

Urmariti-ne si pe retelele de socializare:

Website: https://harghitachallenge.com/

Facebook: https://www.facebook.com/harghitachallenge

Instagram: https://www.instagram.com/harghitachallenge/

Recomandari pentru tine!