Anamaria Popa și Cătălin Basa, nerăbdători să revină pe probe

După ce au avut ghinion la prima Probă Specială din etapa de la Raliul Sibiului, cea de la Curmătură, copiloții echipajelor cu numerele de concurs 103 și 106, se simt bine și speră ca rezultatele investigațiilor medicale să nu îi țină departe de competiție

 RS2016_Prezentare@Robert Barlea-35

După ce au luat startul, la ora 17:00, în prima probă specială de la Curmătură, care măsura 10,80 km, două dintre echipajele din cadrul Campionatului Național 2 Dunlop, s-au ciocnit în urma ieșirii în decor. Ambele mașini au ieșit de pe șosea în urma unei alunecări în virajul respectiv. Pentru eliberarea zonei s-a acționat rapid, însă drumul nu a putut fi eliberat în timp util, astfel că directorul organizatoric a decis, pentru siguranța echipajelor, să anuleze Păltinișul. Proba Specială 2, cu o lungime de 10,20km, urma să înceapă la ora 19:08.

Copiloții ambelor echipaje, Anamaria Popa și Cătălin Basa au fost transportați la Secția de Primiri Urgențe din Cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu pentru mai multe investigații. Din fericire, aceștia au confirmat organizatorilor că starea lor nu este gravă. Atât Anamaria Popa, cât și Cătălin au suferit contuzii ușoare și își doresc să continue probele din a doua zi a Raliului Sibiului 2016, dacă starea mașinilor le va permite.

Restul piloților se pregătesc pentru probele de sâmbătă, când își vor disputa supremația pe 10 probe speciale, cu o lungime totală de 86,90 km, spectacolul fiind garantat de spectaculozitatea secțiunilor care fac parte din cel mai frumos drum al României, Transalpina, dar nu numai. Și spunem acest lucru pentru că, după ce vor parcurge de câte două ori specialele Călugăru (4,30 km), Dobârca (7,10 km), Șugag (12,50 km) și Oașa (15,50 km), finalul zilei oferă cireașa de pe tort. Pe cei 6,60 km ai probei Poiana Sibiului, concurenții se vor înfrunta pentru punctele suplimentare oferite de Power Stage, pentru ca apoi, aceștia, dar și publicul sibian, să aibă parte de o premieră absolută, Superspeciala găzduită în Piața Unirii.

Raliul Sibiului 2016 este considerată etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.

Parteneri strategici: Centrul Aria, Ambient, Henkel, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol, Medical Emergency Divison. Sponsori: Ro-Pharma, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA, Plastic -Pro.
Parteneri media: KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu100 și Ora de Sibiu.

 

Credit Foto: Robert Barlea

Recomandari pentru tine!