Accident tragic in Ungaria la Esztergom-Nyerges, 4 spectatori si-au pierdut viata si alti 8 au fost raniti

Un tragic accident a umbrit desfasurarea Raliului Esztergom-Nyerges din Ungaria, in urma caruia patru persoane si-au pierdut viata, iar alte opt au fost ranite. Evenimentul s-a petrecut in timpul unei probe speciale a competitiei, mai precis pe traseul Labatlan – Bajna, cand pilotul unei Skoda Fabia Rally2 a derapat la mare viteza si a intrat direct in spectatori.

Federatia Maghiara de Sport cu Motor (MNASZ) a emis un comunicat oficial prin care informeaza despre tragedia survenita in cea de-a doua zi a celei de-a 11-a editii a raliului. In urma incidentului, organizatorii au luat decizia de a anula cursa. Interventia rapida a serviciilor de urgenta s-a materializat prin prezenta a opt ambulante si patru elicoptere de salvare la locul accidentului, insa, in ciuda eforturilor, patru victime nu au supravietuit. Printre raniti se numara si un copil aflat in stare critica, o persoana cu leziuni severe si sase persoane, inclusiv un copil, cu rani mai putin grave. Toti ranitii au fost transportati la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

MNASZ si-a exprimat profunda compasiune si condoleante pentru familiile afectate de acest accident in Ungaria. De asemenea, federatia a subliniat ca va colabora indeaproape cu autoritatile pentru a clarifica circumstantele exacte in care s-a produs accidentul. Pana la finalizarea investigatiei, MNASZ si organizatorii raliului nu vor furniza detalii suplimentare sau declaratii oficiale referitoare la incident.

Politia maghiara a confirmat ca s-a produs un accident grav in masa pe 24 martie, in cursul dupa-amiezii, intre localitatile Labatlan si Bajot. Informatiile preliminare sugereaza ca un vehicul participant la raliu a parasit drumul din motive inca necunoscute si a patruns in zona destinata spectatorilor.

La randul sau, fanrally.ro se alatura comunitatii motorsport-ului in transmiterea de condoleante catre familii si apropiati ai celor afectati de aceasta tragedie. Este un moment de doliu pentru intreaga lume a raliurilor si sa ne amintim ca, desi pasiunea pentru viteza ne uneste, siguranta participantilor si a spectatorilor trebuie sa ramana intotdeauna prioritatea numarul unu.

Recomandari pentru tine!