Kalle Rovanperä va participa in competitia Porsche Carrera Cup Benelux.

Kalle Rovanpera, dublu campion mondial de raliuri in anii 2022 si 2023, va face prima sa aparitie in competitiile de circuit in acest sezon, odata cu debutul in seria Porsche Carrera Cup Benelux. Finlandezul a dezvaluit ca va lua parte la patru dintre cele sase etape programate, fiind alaturi de echipa RedAnt Racing.

Seria Porsche Carrera Cup Benelux consta in sase etape, iar modelul Porsche 911 GT3 Cup (992) este vedeta competitiei. Rovanpera isi propune sa faca un pas important in cariera sa sportiva pe circuit prin participarea in aceasta serie.

„Porsche Carrera Cup reprezinta prima mea experienta in lumea curselor pe circuit. Echipa RedAnt Racing, cu care voi concura, este mereu in cautarea pilotilor tineri si relativ neexperimentati, avand ca scop sprijinirea lor in cariera sportiva. Dupa discutiile pe care le-am avut, sunt convins ca atat seria, cat si echipa imi vor oferi oportunitatea ideala de a testa, a concura si, mai presus de toate, de a ma dezvolta in acest domeniu sportiv!” – a declarat pilotul Toyota Gazoo Racing, adaugand: „Voi participa in patru din cele sase etape.” Deoarece sportivul finlandez este implicat si in Campionatul Mondial de Raliuri si in competitiile de drift, etapele de circuit la care va fi prezent vor fi confirmate ulterior acestei date.

Proprietarul echipei Bert Redant a exprimat o mare bucurie fata de debutul lui Rovanpera in competitiile de circuit alaturi de ei.

„Suntem extrem de incantati sa-l avem alaturi de noi in cadrul RedAnt Racing pe campionul mondial la raliuri al ultimelor doua sezoane: Kalle Rovanpera, in campania noastra din Porsche Carrera Cup Benelux. Dupa restructurarea echipei noastre din urma cu doi ani, care ne-a adus impreuna cu Marc Goossens, suntem convinsi ca am demonstrat si vom continua – cel putin in viitorul apropiat – cu aceeasi ambitie de a atinge obiectivele noastre.” – au transmis reprezentantii RedAnt.

La randul sau, seful de echipa al celor de la RedAnt, Eric Goossens, a dorit sa sublinieze: „Sunt foarte fericit de venirea lui Kalle la RedAnt Racing. Dupa discutiile avute cu echipa sa de ingineri din lumea raliurilor, am inteles ca, pe langa talentul sau, el are si etica de lucru potrivita pentru a construi succesul intr-un mod profesionist. Sunt foarte motivat si abia astept sa-l sustin pe Kalle in cariera sa care urmeaza sa inceapa in cursele pe circuit.”

Sezonul 2024 al Porsche Carrera Cup Benelux va incepe in luna aprilie, cu o sesiune de teste programata pe data de 3 pe circuitul de la Zandvoort. Prima etapa va avea loc pe celebrul Spa-Francorchamps in weekendul 9-11 mai. Fiecare luna, pana in octombrie, va gazdui o etapa a competitiei. Desi numele „Benelux” sugereaza ca aceasta este o competitie organizata exclusiv in Belgia, Tarile de Jos si Luxemburg, in realitate lucrurile stau putin diferit. A treia etapa, programata in perioada 5-7 iulie, se va desfasura pe circuitul italian de la Imola, iar penultima etapa, din 13-15 septembrie, va avea loc pe circuitul austriac RedBull Ring de la Spielberg. Desi Luxemburg este considerata cea mai bogata tara din lume in 2023, conform PIB-ului, aceasta nu va gazdui nicio etapa din cele sase.

Recomandari pentru tine!