67 de echipaje și șase echipe iau startul în Raliul Sibiului 2019

67 de echipaje au confirmat prezența la startul Raliului Sibiului, a cincea etapă de raliuri a sezonului 2019. Programată între 25 și 27 iulie, cursa din județul Sibiu va fi una spectaculoasă, prin prisma numărului mare de concurenți prezenți la start, dar și datorită luptelor pe care aceștia le vor disputa pe cele 15 probe speciale programate vineri și sâmbătă.

Cei mai importanți piloți din raliuri sunt prezenți la startul Raliului Sibiului, într-un spectacol automobilistic de excepție care debutează joi, la ora 20:30, cu startul festiv din Piața Mică. Evenimentul reprezintă o șansă unică pentru fani prin care aceștia pot cunoaște piloții și copiloții sau pot lua autografe de la sportivi într-o sesiune care debutează în centrul Sibiului la ora 20:00. Printre surprizele pregătite de organizatori se numără și un show marca ARIAS, cunoscută deja publicului pentru atmosfera extraordinară pe care o face la festivaluri de renume din țară, cum sunt NEVERSEA sau UNTOLD și care va mixa înaintea și pe parcursul startului festiv.

Start Festiv

După testele care se desfășoară vineri dimineață, între orele 09:00 și 13:30 pe drumul dintre Șeica Mare și Șeica Mică, concurenții vor porni înspre prima probă specială la ora 15:30, când este programată ieșirea din parcul de service amplasat în Târgul de Mașini Obor. Cu patru probe speciale vineri și 11 sâmbătă, Raliul Sibiului 2019 va fi o provocare pentru echipaje și mașinile de curse, ultimul test de trecut fiind superspeciala din Sibiu. Proba spectacol a competiției este programată sâmbătă, începând cu ora 17:22, când toți concurenții își vor demonstra talentul în fața fanilor prezenți în zona Sălii ”Transilvania”, a Pieței Aurel Vlaicu, a Bulevardului Mihai Viteazu și pe Calea Dumbrăvii.

Un număr de opt modele R5 de top vor fi prezente la startul competiției, cele mai importante nume fiind Simone Tempestini, campionul din ultimele sezoane, Valentin Porcișteanu, pretendent la titlu și vicecampion în 2018, Bogdan Marișca, învingător la Sibiu anul trecut, Dan Gîrtofan, câștigător în 2017, sau sibianul Sebastian Barbu. La spectacol vor contribui numeroasele mașini integrale, care prin derapajele lor atrag aplauzele fanilor prezenți pe marginea probelor speciale. De urmărit va fi și incredibilul Porsche 911 GT3 pilotat de Alexandru Pițigoi, mașină care are un sunet remarcabil și care va fi una dintre principalele atracții.

Trofeul mașinilor cu tracțiune față va asigura deliciul fanilor, duelurile din această categorie fiind întotdeauna strânse, cu multe echipaje implicate care concurează pe mașini care dezvoltă sute de cai putere. Deși cu o putere mai redusă, cupele monomarcă, unde se evoluează cu modele Dacia sau Suzuki, vor oferi o demonstrație excelentă de talent, determinare și voință, mai ales în cazul piloților debutanți care sunt dornici de victorie și confirmare. La Raliul Sibiului 2019 va avea loc și o premieră notabilă – Ciprian Lupu, care se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant din 2012, își va face debutul în raliuri pe probele speciale din acest weekend, la bordul unui Citroen C2 R2, alături de copilotul Radu Gurămultă.

Afis Raliul Sibiului

În Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice ”Dunlop” se vor afla la start trei echipaje care vor pilota trei mașini superbe, modele care au făcut istorie în motorsport în anii precedenți. Lorincz Borbely va concura pe un BMW 1602, Andrei Agapian pe un VW Golf MK1, în timp ce Petru Constantinescu va atrage atenția fanilor cu un Opel Kadett. În paralel, în Campionatul Național de Rally2 ”Dunlop” sunt înscriși 14 concurenți care se vor lupta de la egal la egal pentru victorie. Campionatul este unul spectaculos, cu dueluri strânse și cu piloți valoroși la start, printre care se numără Alexandru Bogdan, Claudiu Albuț, Bogdan Moldovan, Dan Nicoschi sau sibienii Dragoș Ghigolea sau Paul Popa.

Duelurile din Raliului Sibiului se anunță interesante și prin prisma numărului mare de echipe înscrise – un total de șase – trei în campionatul principal, CNRD, și trei în campionatul secund, Rally2. Lupta pentru supremație în clasamentul echipelor va fi strânsă în ambele categorii, sibienii fiind reprezentați de Sibiu Racing Team în CNRD și de Sibiu Rally Team în Rally2.

Conferința de presă de debut a Raliului Sibiului va avea loc joi, 25 iulie 2019, începând cu ora 16:30, în Sala ”Emil Cioran” din cadrul Hotelului Golden Tulip Sibiu (la mezanin), urmând a fi prezenți reprezentanți ai organizatorului, ai Federației Române de Automobilism Sportiv, dar și piloți de top din Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop”, printre care se numără Valentin Porcișteanu sau Sebastian Barbu.

Rezultatele live ale competiției vor fi disponibile pe website-ul Federației Române de Automobilism Sportiv – www.live.fras.ro.

Momentele cheie de la Raliul Sibiului vor fi transmise LIVE pe website-ul www.raliul-sibiului.ro și pe Facebook-ul competiției, cu ajutorul Livestream România. Startul festiv va fi transmis joi, în timp ce vineri fanii ce nu pot ajunge pe probe vor putea urmări două probe speciale. Amatorii sportului cu motor vor beneficia de transmisia altor două speciale din județul Sibiu, dar și a superspecialei din oraș, în decursul zilei de sâmbătă, ca mai apoi competiția să se încheie cu transmisia festivității de premiere.

Programul transmisiilor live:

Joi, 25 iulie, ora 20:30 – Start festiv în Piața Mică
Vineri, 26 iulie:
PS1 ”Poplaca” – start 16:03
PS4 ”Poplaca2” – start 19:10
Sâmbătă, 27 iulie:
PS7 ”Presaca” – start 09:42
PS11 ”Presaca2” – start 13:10
PS15 ”SUPERSPECIALA SIBIU” – start 17:25 (Rally2) și 18:25 (CNRD și CNRVID)
Festivitatea de premiere – ora 21:30.

Raliul Sibiului este organizat de către Clubul Sportiv ”Aria pentru Sport” în colaborare cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Competiția este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2019 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public ”Sala Transilvania”. Organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, a Consiliului Județean Sibiu și a Consiliului Județean Alba, a Primăriilor Poplaca, Rășinari, Gura Râului, Șeica Mare, Doștat, Șpring, Ludoș și Poiana Sibiului, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Alba, a Poliției Rutiere Sibiu și Alba și a Jandarmeriei județelor Sibiu și Alba. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2019 este oferită de Autoklass Sibiu. Partenerii competiției sunt Aria, Ambient, Caparol, Profelis, Château Vartely, în colaborare cu partenerii media KissFM, Livestream România, Ora de Sibiu, Sibiu 100%, Tribuna și Turnul Sfatului.

Recomandari pentru tine!