Zece echipaje se lupta in Swift Cup la Raliul Argesului 2023

Digiqole Ad

Sezonul 2023 al Campionatului National de Raliuri continua in acest weekend cu o noua etapa, dupa ce echipajele au debutat in noul an competitional la inceputul lunii, cu ocazia Raliului Harghitei. Desfasurat in perioada 26-27 mai pe un total de noua probe speciale de asfalt, Raliul Argesului va avea loc in Pitesti, pe celebrul Transfagarasan si in apropiere de Campulung Muscel, cu multiple momente interesante pentru fani.

Dupa ce la prima etapa a sezonului 2023 cinci echipaje au pornit in cupa monomarca, Raliul Argesului are parte de un numar dublu de sportivi la start. Zece echipaje concureaza pe modele Suzuki Swift Sport, intr-o lupta care se anunta intensa si spectaculoasa.

Urmatoarele echipaje iau startul in Swift Cup la Raliul Argesului 2023:

  1.  Alexandru Cazacu & George Marcu
  2.  Eduard Crintoiu & Andrei Padure
  3. Mircea Crisan & Florin Valenas
  4. Sorin Lungu & Mihai Talpau
  5. Cristian Stoica & Adriana Stoica
  6. David Tarta & Mihai Sandu
  7.  Paul Popa & Tudor Marza
  8. Reis Suliman & Rares Badea
  9. Silvan Cimpoesu & Sorin Colceriu
  10.  Alexandru Puchianu & Tanita Mosoiu

 

Toate cele cinci echipaje care au concurat in Raliul Harghitei pornesc si in competitia din Arges, cu Alexandru Cazacu & George Marcu dornici sa obtina un nou rezultat bun dupa victoria de la inceputul lunii. Eduard Crintoiu se afla la raliul de casa, iar alaturi de Andrei Padure, pilotul va tinti un ritm bun pe probele speciale. Mircea Crisan si Florin Valenas isi doresc un nou podium, in timp ce echipajele Sorin Lungu & Mihai Talpau, respectiv Cristian Stoica & Adriana Stoica au dorinta revansei dupa abandonurile de la Harghita.

Spectacolul la Raliul Argesului va fi asigurat de revenirea a trei echipaje cu experienta in cupa monomarca. David Tarta si Mihai Sandu, campionii Swift Cup din 2022, se vor intalni din nou cu rivalii de anul trecut, Paul Popa si Tudor Marza. In plus, Reis Suliman si Rares Badea revin si ei, dupa o serie de rezultate foarte bune pe modelul Swift Sport in sezoanele trecute.

Cu peste 10 starturi in diferite raliuri, Silvan Cimpoesu isi face debutul in Swift Cup alaturi de Sorin Colceriu, in timp ce Alexandru Puchianu & Tanita Mosoiu se vor afla la a doua lor cursa in raliuri si prima in cupa monomarca. Ambele echipaje au dorinta de a demonstra viteza de care sunt capabile, astfel incat fanii trebuie sa le urmareasca cu atentie.
„Sunt foarte fericit ca aceasta cupa monomarca aduce zece echipaje la start pentru Raliul Argesului Catena – Powered by Citroen. In plus, faptul ca cele trei echipaje „veterane” s-au intors in Swift Cup va crea spectacol si va creste nivelul tuturor participantilor. Am incredere ca am creat o familie frumoasa si sunt convins ca va fi o lupta foarte incinsa intre echipajele din sezoanele trecute si cei nou veniti. Bafta tuturor!” a spus Calin Bucur, promoterul Swift Cup.

In 2023, Swift Cup este sustinuta de partenerii Bucur Rally & Tuning, Sparco Shop Romania, Protlum, Sparco, Hankook Competition, cu sprijinul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!