WRC Suedia: Elfyn Evans castiga , Tanak si Rovanpera termina pe podium.

Victorie in Suedia pentru Elfyn Evans, dupa ce acesta a dominat tot raliul. Ott Tanak termine aceasta etapa pe pozitia secunda, iar Kalle Rovanpera termina pe pozitia a treia, fiind primul podium in cadrul primei ligi a WRC, dupa ce acesta a fost luat de echipa de uzina Toyota.

Ultima zi din Raliul Suediei a avut parte de doar o proba speciale, in lungime de 21.19 km. Likenäs 2 a punct ca si Power Stage-ul etapei si a fost adjudecata de Kalle Rovanpera la bordul unei Toyota Yaris WRC. Acesta primeste cele 5 puncte suplimentare pentru victoria s-a pe Power Stage, Neuville termina ultima proba cu al doilea timp si primeste 4 puncte, urmat de Ogier ( 3 puncte ), Tanak ( 2 puncte ) si Lappi care primeste un singur punct aferent celui de-ai cincilea timp pe Power Stage.

sursa Foto: wrc.com

Ogier se afla pe pozitia a treia inainte de ultima proba speciala, insa acesta a terminat in spatele lui Rovanpera care, gratie victoriei de pe ultima proba speciala a urcat pe pozitia a III-a la general. Sebastien Ogier ( Toyota Yaris ) termina raliul pe 4, fiind urmat de pilotul M-Sport, Lappi Esapekka, care reuseste sa aduc primul Fiesta WRC in top 5 in Suedia.

Castigatorul etapei precedente, Neuville, a reusit sa termine pe pozitia a sasea la general cu al sau Hyundai i20 WRC, urmat fiind de Craig Breen si de Suninnen care termina pe 8 la general.

Clasamentul Final WRC Suedia 2020

Recomandari pentru tine!