Victorie pentru Alexandru Pitigoi pe Transalpina in cadrul Categoriei I

La bordul modelului Porsche 911 GT3 CUP, Alexandru Pitigoi a reusit sa se impuna in cadrul Categoriei I la etapa a doua din Campionatul National de Viteza in Coasta Masters, Transalpina Challenge.

Dupa un loc trei obtinut la prima etapa din acest sezon de Masters, care s-a desfasurat la Rasnov, acum pleaca acasa cu maximul de puncte de la Ranca. Batalia pentru prima pozitia s-a dat intre el si Mihai Leu pe un Audi R8 GT3 LMS, cei doi reusind sa obtina pe rand cel mai bun timp in cadrul manselor de recunoasteri si antrenamente, insa la finalul etapei, Pitigoi reuseste sa parcurga traseul de 5.25 km cel mai rapid in ambele manse de concurs, obtinand prima victorie la Categoria I din acest sezon de Masters.

In prima mansa de concurs de la Transalpina Challenge, acesta obtine un timp de 2 minute si 46,090 secunde, urmand ca in mansa secunda de concurs sa mai gaseasca spatii pentru a reduce timpul din prima mansa, astfel ca a reusit un 2 minute si 45,654 secunde.

Mihai Leu obtine locul secund in cadrul categoriei dedicate turismelor, acesta reusind un 2 minute si 47,653 secunde in prima mansa, respectiv 2 minute si 49,878 in cea de-a doua mansa. Totusi, Mihai a reusit sa fie cel mai rapid pilot din categorie in cadrul manselor de antrenamente de Sambata, insa in ziua de Duminica a fost subclasat de castigatorul acestei categorii.

Pozitia a treia i-a revenit resiteanului Claudiu Ciuca, revenit in campionatul de coasta dupa o pauza destul de lunga pentru acesta, insa cu o noua masina, Seat Leon Cupra TCR, se pare ca s-a acomodat rapid cu aceasta, reusind la prima etapa din CNVC-M un loc 6, urmand ca apoi sa reuseasca victoria la Medias din CNVC, iar acum pozitia a treia la Masters.

Urmatoarea etapa din clasicul Campionat National de Viteza in Coasta va avea loc in weekendul viitor ( 17-18 iunie ) la Harghita Bai, etapa sub denumirea de Harghita HillClimb Challenge.

Recomandari pentru tine!