Victor Ioan ” Imi doresc foarte mult un sezon complet in CNVC si CNR „

Victor Ioan isi doreste participare in Campionatul National de Viteza in Coasta, dar si in Campionatul National de Raliuri.

Astazi stam de vorba cu un tanar care a debutat in anul 2016 in lumea motorsportului in calitate de pilot participant intr-o competitie oficiala.  Prima sa etapa oficiala a fost Cupa Resita in cadrul Romanian Berg Cup, campionat organizat de VSS Racing Club.
 
FanRally: Salutare Victor. Ne face o mare placere sa stam de vorba cu tine. Relateaza-ne putin despre cum ai ajuns sa devi pilot.
Victor Ioan: Salut fanrally. Momentan nu consider ca am ajuns chiar la satutul de pilot, sunt doar la inceput de drum insa este un vis din copilarie. Fiind din Hunedoara am avut ocazia sa urmaresc de pe margine etapa hunedoreana din campionatul national de raliuri, iar acest lucru ma facut sa visez sa ajung pilot desi pana acum 4 ani nu prea am mai avut contact cu motorsportul. In 2013 si 2014 am urmarit de pe margine etapa de la Resita din CNVC, iar dupa aceasta etapa am inceput iarasi sa visez insa decizia finala a venit in 2015, cand am urmarit Romanian Berg Cup „Cupa Resita”. Prima etapa de VTM la care am luat startul ca participant nu a fost din coincidenta tot „Cupa Resita”, insa inainte de asta am participat ca forlighter cu masina de strada la VTM Straja Lupeni in 2015.
 
FanRally: Anul trecut ai obtinut 6 podiumuri in diferite etape. Ce planuri ai pentru anul 2017?
 
Victor Ioan : Da, am reusit sa ocup 6 podiumuri din 7 participari in 2016 din care 3 competitii de indemanare si 3 VTM-uri. In 2017 sper sa ajung la cat mai multe etape si sa particip macar la un sezon complet, fie cel organizat de ACR, fie la cel organizat de FRAS, desi imi doresc sa pot participa la ambele, insa costurile sunt prea mari momentan pentru bugetul meu din cauza lipsei de sponsori. Pentru mine ideal ar fi, pe langa participari, sa adun experienta de care duc lipsa, iar la finalul anului sa pot ocupa un loc cat mai sus in clasament.
 
FanRally: Care este cel mai mare vis al tau, in ideea de motorsport?
 

Victor Ioan: Imi doresc foarte mult un sezon complet in CNVC dar si in CNRD. Mi-as dori sa revina etapa de la Hunedoara in calendarul CNRD si sa pot participa la aceasta etapa pentru ca am urmarit-o de pe margine destul si mi-as dori sa schimb perspectiva. Stiu ca acesta este un vis mai putin realizabil din pacate, insa nu se stie ce rezerva viitorul. Imi doresc foarte mult totusi sa particip candva la macar o etapa de rallycross si poate chiar una de drift.

FanRally:  La ce etapa ti-ai dori sa ajungi sa iei startul?
 

Victor Ioan: In 2017 imi doresc foarte mult sa particip la etapele din CNVC2 de la Rasnov si Resita, insa imi doresc foarte mult sa particip si la etapa de VTM de la mine de acasa de la Hunedoara. Ramane de vazut totusi, Hunedoara in proportie de 90% e sigur ca o sa particip. In viitorul indepartat imi doresc foarte mult sa pot participa la o etapa de raliu de macadam si una pe zapada.

FanRally: Iti multumim pentru acceptarea colaborariii cu noi. Ne-a facut placere sa stam de vorba cu tine. In final ai cuvantul!

Victor Ioan: Va multumesc si eu foarte mult. Placerea a fost de partea mea. Sper sa ne vedem la cat mai multe etape.

Victor Ioan cauta sponsori pentru sezonul 2017.

Pentru a putea lua startul la etapele din CNVC 2, dar si etapele din cadrul campionatului organizat de ACR, tanarul promovat de echipa fanrally.ro cauta sponsori. Pagina Oficiala a tanarului este Victor I. unde poate fi contactat in vederea unei sponsorizari sau partenerate media. 

Acesta a reusit trei podiumuri in sezonul 2016 la etape de viteza in coasta in cadrul mai multor campionate, precum etape din Romanian Berg Cup organizat de Vss Racing Club sub egida FRAS, dar si etape organizate de ACR.

  1. Locul 3 clasa H1B, Romanian Berg Cup, Cupa Resita, 02.07.2016
  2. Locul 1 Debutanți clasa 2 VTM Cupa Meseș, Cento-Group, 06.08.2016
  3. Locul 3 clasa 1 Cupa Romaniei la Automobilism, VTM Timiș-Nădrag, 15.10.2016

 

Sponsori: Recomsid, Termon Team Lux, Fundatia Iancu de Hunedoara, Libraria Semn de Carte, View Caffe

Parteneri Media: Jurnalul de Caras, www.caon.ro ( Caras Online Caon ) , Altfel, Fanrally.ro, Echipa Ami.

Recomandari pentru tine!