Careu de asi pentru Ciovica dupa Trofeul Valea Uzului

Octavian Ciovica a bifat, la Trofeul Valea Uzului, a patra victorie stagionala in Campionatul National de Viteza in Coasta, dupa o noua lupta la secunde cu Emil Ghinea si, de data aceasta, si cu Jerome France.

Etapa cu coeficient 1 de la Valea Uzului, ajunsa la a treia editie, a strans la start un total de 37 de piloti, surpriza de pe lista de inscrieri fiind prezenta lui Jerome France, pilotul care a dominat autoritar campionatul de super rally in ultimii doi ani. Pe un bipost Nova NP03, France a stabilit ritmul cursei inca de la recunoasteri, fiind singurul care a coborat sub borna de un minut si 30 de secunde. Acesta a ajuns la finis in 01:29,636 la a treia urcare.

Liderul la zi al Categoriei I, dedicata monoposturilor si prototipurilor, Octavian Ciovica (Radical SR8), a fost al doilea, cu 01:31,189, in timp ce Emil Ghinea (Norma M20F) a fost imediat dupa, cu un timp de 01:31,460, stabilit tot pe a treia urcare din recunoasteri.

Jerome a continuat sa impresioneze si la antrenamentele cronometrate, cand a incheiat in 01:27,490, cu peste o secunda mai rapid decat Ciovica si peste 3 secunde inaintea lui Ghinea. Al patrulea clasat, Andrei Mitrasca (Dacia STCC) a fost mai lent cu peste 13 secunde decat francezul.

Concursul a fost unul plin de extaz si agonie pentru Jerome, care a fost cel mai rapid pe prima mansa, iar in cea de-a doua, cu putin timp inainte de linia de finis a iesit in decor si a fost nevoit sa abandoneze o cursa care avea toate premisele sa fie prima sa victorie din cariera in acest campionat.

Al treilea in prima mansa de concurs, Octavian Ciovica a profitat de situatie si si-a adjudecat victoria pentru al doilea an la Valea Uzului, invingandu-l cu 1,9 secunde pe Emil Ghinea, marele sau rival de la Categoria II si totodata cel care se impunea la editia din 2020 a acestei etape.

In ciuda abandonului, Jerome France se poate lauda cu titlul de King of the Hill la Valea Uzului, un 01:27,490 in antrenamente fiind cel mai rapid de-a lungul etapei. De altfel, este si noul record al traseului, doborandu-l pe cel al lui Ciovica din 2021, un 1:27,991.

Rezultatele provizorii de la Trofeul Valea Uzului sunt disponibile aici.

De abandonul lui France a profitat si Andrei Mitrasca (Dacia STCC), care a bifat primul sau podium la general din cariera. Acesta s-a impus si la Categoria I.

In ceea ce priveste duelul din Campionatul National de Viteza in Coasta 2, victoria de la Valea Uzului i-a revenit lui Ionut Simon (Seat Ibiza Cupra).

Dupa 7 curse de viteza in coasta desfasurate in acest sezon, dintre care 5 de coeficient 1, iar doua de coeficient 2, statistica victoriilor arata astfel:

  • Trofeul Rasnov (coeficient 2): Octavian Ciovica
  • Cupa Cheile Gradistei (coeficient 1): Octavian Ciovica
  • Trofeul Metalubs Magherani (coeficient 1): Botond Szabo
  • Transalpina Challenge (coeficient 1): Emil Ghinea
  • Harghita Challenge (coeficient 1): Octavian Ciovica
  • Trofeul Resita (coeficient 2): Emil Ghinea
  • Trofeul Valea Uzului (coeficient 1): Octavian Ciovica

Pentru clasamentul anual se vor lua incalcul cele mai bune 7 rezultate, dintre care maximum 5 de la etapele de coeficient 2 plus rezultatele de la maximum 2 etape de coeficient 1. In acest moment, de coeficient 2 au mai ramas etapele de la Straja (13-14 august), Baia Mare (27-28 august), Campulung Muscel (17-18 septembrie) si Poiana Brasov (15-16 octombrie).

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!