Harghita Challenge 2021: Octavian Ciovica s-a impus la prima editie

Octavian Ciovica si-a adjudecat victoria la Harghita Challenge 2021, etapa a doua din CNVC2.

Octavian Ciovica a castigat si Harghita Challenge 2021, la o saptamana dupa succesul repurtat in prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta. Pentru pilotul de pe Radical SR8 a fost un antrenament excelent la competitia aflata, in premiera, in calendarul diviziei secunde de viteza in coasta.

A doua etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta 2 a strans un total de 36 de piloti la start, multi dintre acestia deja cu experienta atat la raliuri, cat si in prima liga de viteza in coasta. Acestia nu au punctat insa in clasament, participand cu licenta one event.

A fost si cazul castigatorului Octavian Ciovica. Pe un prototip Radical SR8, brasoveanul a fost cel mai rapid in ambele manse de concurs, avand un avantaj de peste 11 secunde fata de urmatorul clasat, Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo 9). La doar cateva sutimi in urma lui Gheorghe s-a clasat Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT), la randul sau cu licenta on event, care a completat asfel podiumul.

Punctele pentru castigatorul etapei de viteza in coasta 2 au mers la juniorul Erik Zsolt Fazakas (Honda Civic Type R), care este si principalul favorit sa se impuna in acest an, dupa ce s-a impus si la Cheile Gradistei. Pozitia secunda a fost ocupata de Alexandru Andreoiu (Renault Clio), iar pe 3 s-a clasat Peter Laszlo Pasko (VW Polo).

Rezultatele complete de la Harghita Challenge 2021 sunt disponibile aici.

A treia etapa a sezonului de coasta 2 se va desfasura in perioada 15-16 mai, la Rasnov, in acelasi timp cu etapa din prima divizie.

 

Sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!