Ionescu Claudiu este campion national al CNVC2

Campionatul National de Viteza in Coasta 2 si-a adjudecat castigatorii sezonului 2017.

Primul sezon al acestui nou campionat a fost unul pilot, dupa modelul din Campionatul din raliuri unde liga secunda s-a bucurat de foarte multa sustinere si un numar mare de participanti, iata ca CNVC2 s-a bucurat de un numar foarte mare de concurenti dealungul primului sezon, adunand la start 35 de concurenti indealungul sezonului.

Tanarul Craiovean, Claudiu Ionut Ionescu, la bordul unui VW Golf de clasa 2, obtine titlul de campion national absolut al CNVC2, dupa ce a reusit s aobtina patru victorii si un loc secund. Noi am stat de vorba cu Claudiu si ne-a explicat cum a fost anul acesta pentru el si ce va urma.

Claudiu Ionescu Campion

FanRally: Salut Claudiu, felicitari pentru titlul de campion national al CNVC2. Cu ti s-a parut acest sezon pilot al campionatului si ce crezi ca ar trebui schmbat la el?

Claudiu: Salut! Mi s-a parut un lucru foarte bun, cu cat mai multe initiative de genu cu atat mai bine. E o sansa enorma de a-ti masura puterile cu cei din CNVC in etapele comune. Cred ca pe la organizare mai trebuie putin lucrat si la promovabilitate, in rest este destul de OK.

FanRally: Anul acesta te-am vazut la bordul unui Vw Golf, pentru sezonul urmator ne pregatesti o surpriza sau ramai la frumosul Golf.

Claudiu: Pentru anul viitor nu stiu exact la momentul acesta ce motor voi pune, dar sigur voi ramane cu Golful, deoarece inca nu am bugetul necesar pentru o alta masina.

FanRally: Vei primi licenta de pilot in Campionatul National de Viteza in Coasta, te pregatesti de debutul tau „liga mare” sau ramai sa iti aperi titlul din CNVC2?

Claudiu: Cu siguranta ” Liga Mare”, sper sa fac o figura frumoasa si acolo.

FanRally: Iti multumim pentru raspunsuri. Daca doresti sa spui ceva sustinatorilor si fanilor motorsportului, ai cuvantul.

Claudiu: Numai cuvinte de laude pentru toti impatimitii de motorsport care vin sa ne sustina la fiecare etapa. Mai ales la Resita, acolo am avut parte de multi sustinatori, se pare ca acolo motorsportul este la el acasa. Vreau sa mai multumesc tuturor prietenilor care m-au ajutat sa construiesc aceasta masina si celor care au venit si m-au ajutat etapa de etapa.

 

Pentru a veni in sprijinul tinerilor piloti, FRAS a oferit mai multe facilitati printre care  obtinerea licentei anuale gratuit, acceptarea prelungirii valabilitatii echipamentul de concurs (5 ani extensie la termen limita omologare), etapele s-au desfasurat pe durata unei singure zile, premii prin intermediul partenerilor, dar si reduceri substantiale la taxele de participare la etape.

Credit Foto: Mircea Opris

Subiecte asemanatoare: