Un nou sezon de progres pentru pilotul Cristiana Oprea, tot într-un echipaj 100% feminin

Una dintre cele mai active prezențe feminine din Campionatul Național de Raliuri, pilotul Cristiana Oprea se pregătește pentru al doilea an dedicat pilotajului și promovării automobilismului sportiv.

După un sezon de debut în cadrul Cupei DACIA 2017, în care tânăra s-a acomodat cu mașina și cu anduranța raliurilor, Cristiana este pregătită să crească ritmul la volanul Daciei Sandero. Ea are ca obiective în 2018 să acumuleze cât mai multă experiență și să își îmbunătățească constant performanța, sub îndrumarea colegilor din echipa ProRally Team Brașov.

Cristiana va lua startul la Tess Rally 2018 având-o copilot pe Diana Hațegan, alături de care este pregătită să se lupte pentru un loc cât mai bun în clasamentul Cupei DACIA:

“Sunt foarte entuziasmată pentru tot ce urmează în 2018 deoarece încep să se vadă rezultatele eforturilor depuse în sezonul de debut. Am avut recent o zi de antrenamente pe asfalt în pregătirea raliului de la Brașov, unde am simțit că am învățat cât în jumătate de an. Experiența și încrederea Dianei și-au spus cuvântul în mașina de curse și sunt convinsă că vom lucra bine împreună.
Acum că eu am depășit emoțiile legate de lipsa totală de experiență și de buget din 2017, îmi propun ca progresul nostru să fie semnificativ de la etapă la etapă. Chiar dacă nu avem încă asigurată participarea pentru întreg sezonul, faptul că mama mea a ales să își asume pe deplin rolul de team manager anul acesta contează enorm în buna gestionare a participărilor noastre.
Mă bucur să spun că și în acest an voi avea toată susținerea celor de la Michelin, care se dovedesc a fi parteneri de cursă lungă atât pe plan sportiv, cât și în demersurile de promovare a femeilor în automobilism. Mai multe detalii puteți vedea și pe blogul meu emoticar.ro. Împreună cu Michelin și cu ProRally Team Brașov ne vom construi drumul spre performanță și sunt sigură că vom reuși să demonstrăm că echipajul nostru este o prezență interesantă și competitivă în lumea auto.”

Și Diana Hațegan este fericită să se întoarcă în mașina de curse chiar la raliul de casă, la Brașov:
“Mă bucur să revin în CNR după un an de pauză, dar și să fac parte din singurul echipaj 100% feminin din campionat. Sâmbăta trecută am făcut cunoștință cu Sean d’Or, cu care m-am acomodat repede și am fost foarte plăcut impresionată de evoluția Cristianei de la ultima noastră participare ca echipaj, la Raliul Sibiului 2016. Testele au decurs bine, suntem încrezatoare și nerăbdătoare să luam startul, iar pentru etapa de la Brașov ne propunem să lucrăm mai mult la tehnica de pilotaj și să „atacăm” mai tare fiecare specială. Dorim să facem o cursă frumoasă, pe care să o încheiem pe un loc cât mai înalt în clasamentul Cupei Dacia și, împreună cu echipa ProRally Team, să ocupăm un loc pe podium.”

Prima etapă la care va participa Cristiana Oprea în sezonul 2018 este Tess Rally, care va avea loc la Brașov în 23-25 martie. Poveștile din mașina de curse a echipajului feminin C.Oprea/D.Hațegan le puteți citi pe www.emoticar.ro și pe canalele de facebook și instagram.

Recomandari pentru tine!