Raliul Moldovei Moinesti – o etapa de uitat pentru Csongor Szabo Si Robert Maior

  • Campionatul National de Raliuri “Dunlop” si-a desfasurat a cincea etapa in acest weekend, pe drumurile de macadam din judetul Bacau
  • Raliul Moldovei – Moinesti a avut loc in jurul oraselor Bacau si Moinesti, in program fiind incluse 15 probe speciale
  • Raliul s-a incheiat cu un rezultat neplacut pentru Csongor Szabo si Robert Maior – abandon din cauza ruperii unui pivot

 

Raliul Moldovei - Csongor Szabo (1)Raliul Moldovei – Moinesti a programat in acest weekend 15 probe speciale pe drumurile de macadam de langa Bacau si Moinesti, grupate in doua zile de concurs. Raliul a debutat cu startul festiv, ce a avut loc pe bulevadrul Nicolae Balcescu din Bacau, acolo unde un numar mare de fani au venit sa vada masinile de concurs de aproape, sa povesteasca cu echipajele si sa le aplaude la startul oficial al raliului. Prima zi de concurs a programat cate trei treceri pe doua speciale, “Trebes” si “Hemeius”, ca apoi superspeciala de pe circuitul Speedpark din Bacau sa incheie ziua intr-un mod spectaculos pentru fanii de pe margine. In a doua zi de concurs, actiunea s-a mutat in jurul orasului Moinesti, un numar de 8 speciale fiind parcurse de catre echipaje.

 

Raliul Moldovei – Moinesti incepe cu un ritm conservator pentru Csongor si Robert, obiectivul echipajului fiind sa ajunga la final si sa stranga cat mai multe puncte, atat de importante in economia campionatului. Csongor si Robert obtin timpi pe podiumul provizoriu al Swift Sport Cup, avand un ritm progresiv de la o proba la alta si reusind sa urce, treptat, in clasamentul clasei 9 si cel al Swift Sport cup, astfel incat inainte de superspeciala se aflau pe locul 3 in cadrul cupei monomarca si pe locul 4 in cadrul clasei 9.

 

In fata spectatorilor din Bacau, prezenti pe circuitul SpeedPark, o greseala pe superspeciala ii costa timp pe Csongor si Robert si pierd doua locuri in clasamentul general al clasei: echipajul a efectuat o tura in plus pe circuitul bacauan. “La superspeciala nu am iesit dupa doua ture si am facut una in plus. A fost greseala noastra. Astfel plecam in ziua secunda cu o clasare mai slaba decat ne-am dori, dar vom incerca maine sa obtinem timpi cat mai buni” a spus Csongor la finalul primei zile de concurs.

 

Ziua secunda incepe intr-un mod similar pentru Csongor Szabo si Robert Maior, echipajul fiind hotarat sa aiba un ritm constant, care sa asigure o clasare pe podium in cadrul Swift Sport Cup, reusind al treilea timp pe speciala de deschidere a zilei de sambata, “Runcu”. Dar surpriza a venit dupa ce echipajul a trecut prin sosirea probei speciale cu numarul 8, “Runcu”, cand un pivot al Suzuki-ului Swift a cedat fara avertisment.

 

Habar nu am ce s-a intamplat. Bratul era nou, pivotul era nou, au fost montate pe masina la Raliul Aradului, nu vad de ce ar fi cedat. Pe “Runcu” nu am lovit nimic care sa ne cauzeze probleme, asa ca nu imi dau seama de ce a cedat pivotul, dar e clar ca undeva, in timpul raliului, a primit o serie de lovituri” a declarat Csongor. Din pacate, cursa bacauana s-a incheiat pentru echipajul format din Csongor Szabo si Robert Maior, fiind imposibil ca cei doi sa continue si fiind nevoiti sa se opreasca dupa doar o speciala parcursa sambata.

 

In urma acestui rezultat neplacut, Csongor si Robert isi pastreaza locul secund in cadrul clasei 9, dar se distanteaza semnificativ de lider, avand, totodata, o presiune suplimentara pusa de echipajele de pe locurile urmatoare, care se apropie periculos de Szabo si Maior. In cadrul Swift Sport Cup, echipajul pierde pozitia de lider si se afla pe locul secund, lupta la urmatoarele etape din CNR-D 2016 urmand a fi una stransa si spectaculoasa, orice victorie sau greseala urmand a conta foarte mult.

 

Nu ne-am dorit acest rezultat si suntem dezamagiti ca am incheiat raliul atat de repede. Suntem obligati ca la urmatoarele 3 etape programate in acest sezon sa atacam. Suntem obligati sa castigam, asa ca, momentan, tactica pentru Cluj, Iasi si Harghita este sa fortam” a incheiat Csongor Szabo.

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica, Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag, Zarah Moden, New Fashion si Observatorul de Covasna.

 

Credit foto: RallyCow

Recomandari pentru tine!