Ultima proba speciala de la Raliul Maramuresului, anulata din cauza vremii

Proba speciala cu numarul 9, power stage-ul Mara, ultima a Raliului Maramuresului 2022, a fost anulata din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Ninsoarea continua si stratul de zapada fac imposibil de parcurs traseul de concurs.

Ziua decisiva a inceput cu proba speciala 8 – Codrul Butesii, desfasurata pe ploaie, acolo unde bulgarul Ignat Isaev (Skoda Fabia R5) s-a impus cu un avantaj de 17.3 secunde in fata lui Simone Tempestini (Porsche 977). Pe 3 s-a clasat Norbert Maior (Peugeot 208 R2), la 1:01.3 in urma castigatorului.

Runda trebuia sa se incheie cu power stage-ul de 21,4 kilometri, insa zapada care a cazut in Pasul Gutai, temperatura de 0 grade si ninsoarea continua au facut traseul impracticabil. Totodata, etapa de legatura spre proba speciala era blocata din cauza stratului gros de zapada.

Astfel, conform deciziei conducerii cursei, Raliul Maramuresului se incheie cu rezultatele finale de dupa proba speciala cu numarul 8, care va fi considerata si power stage.

Astfel, victoria in Raliul Maramuresului i-a revenit bulgarului Ignat Isaev, care insa nu va puncta in clasamentul national deoarece a concurat cu licenta one event. Punctele ii vor reveni lui Simone Tempestini, al doilea clasat, la 9,7 secunde, in timp ce podiumul raliului este completat de Andrei Girtofan (Skoda Fabia Rally2), aflat la 3 minute si 7,8 secunde de bulgar.

 

sursa: fras.ro

Recomandari pentru tine!