Trofeul Sinaia: Lupta pentru suprematie continua

Digiqole Ad

Cel mai bine clasati piloti din Campionatul National de Viteza in Coasta si-au anuntat prezenta si la a cincea etapa din 2021, Trofeul Sinaia, care marcheaza startul celei de-a doua jumatati a sezonului. Competitia din orasul regal se intoarce in calendar dupa o pauza de un an.

Un total de 62 de concurenti se vor intrece in acest weekend la a 12-a editie a Trofeului Sinaia, care se va desfasura pe un traseu lung de 3,015 kilometri.

Primii cinci clasati de la Categoria II, toti cu sperante la titlu in acest an, Octavian Ciovica (67 de puncte), Costel Casuneanu (55), Silviu Dumitrescu (43), Alex Mirea (43) si Emil Ghinea (38) vor fi cu totii la startul acestei etape. Desi imediat dupa finisul etapei trecute, de la Resita, motorul masinii sale de concurs a cedat, Ghinea a facut minuni si va concura tot pe modelul Norma M20F.

Cu o victorie si un loc doi in ultimele doua etape, Alex Mirea nu va mai pilota prototipul Radical SR 8 Evo, ci un Radical SR1. Noutatea de la Grupa CN/E2-SC este sosirea lui Dragos Savloschi pe Radical Prosport Evo, cu care a mai avut o incercare de a concura si in prima etapa, la Cheile Gradistei.

La Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Calin Manitiu (Subaru Impreza), Dudu Senchea (Mitsubishi Lancer Evo 8) si Ciprian Ciubotaru (Mitsubishi Lancer Evo 7), aflati in aceasta ordine in clasament, sunt confirmati pentru Sinaia. Cu 3 victorii din 4, Leu este lider autoritar al categoriei unde si-a adjudecat titlul in ultimii doi ani. Acesta are 77 de puncte, fiind urmat de Manitiu (58), in timp ce Senchea si Ciubotaru au cate 37. Pe un Porsche 911 GT3 Cup, Alexandru Pitigoi revine dupa o absenta de o etapa.

La editia de acum doi ani, cel mai bun timp dintre cei care vor pilota si in acest weekend la Sinaia a fost inregistrat de Silviu Dumitrescu, cu acelasi monopost Osella PA21/E2. Atunci, timpul acestui la finalul celor putin peste 3 kilometri a fost de 1:52,349. La Categoria I, cea dedicata masinilor fara modificari, singurul care a coborat sub stacheta celor doua minute a fost Leu, tot cu Ferrari 458 Challenge, acesta fiind cronometrat cu 1:56,926.

Divizia dedicata masinilor istorice va aduna la start un total de 10 piloti, de unde nu va lipsi liderul Marius Baltateanu (Toyota Celica). De asemenea, sase piloti vor concura in cadrul proiectului Dacia Revival.

Lista completa de inscrieri este disponibila aici.

Sambata, intre 8:30 si 13:00 vor avea loc trei manse de recunoasteri, dupa care de la 14:30 si pana la 17:30 se vor desfasura mansele de antrenamente cronometrate, care vor decide ordinea de start. Duminica dimineata sunt programate din nou recunoasteri, iar de la ora 13:30 vor incepe mansele de concurs, transmise in direct atat pe social media FRAS, cat si pe canalele Look Sport.

Sursa articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!