Trofeul Baia Mare: Jerome France ramane ‚regele’ Gutaiului

Jerome France ramane ‚regele’ Gutaiului

Pilotul francez s-a ‘abonat’ la victorii, dominand categoric editia din acest an a Trofeului Baia Mare pentru a-si adjudeca a doua victorie din acest sezon al Trofeului National Masters de viteza in coasta, preluand astfel si sefia categoriei II

Dupa ce in prima zi a stabilit un nou record si le-a oferit o lectie de pilotaj tuturor celor prezenti pe Gutai: atat spectatorilor cat si celorlalti sportivi, Jerome France a luat-o de unde-a lasat-o, castigand rand pe rand toate cele 4 manse ale zilei decisive – adica, inclusiv pe cele doua de concurs. Nu doar atat, pilotul francez si-a doborat si propriul record – bifand pentru al doilea sezon consecutiv titlul de „King of the Hill” acordat pilotului cu cel mai rapid timp – 2:45,781. Astfel, experimentatul pilot preia conducerea TNMVC dupa jumatatea sezonului si devine prim-favorit la suprematia categoriei sale.
Pozitia secunda a ierarhiei absolute i-a revenit mangaliotului Emil Ghinea, totul dupa ce brasoveanul Octavian Ciovica – al doilea cel mai rapid pilot al zilei precedente – a fost descalificat. Astfel, podiumul absolut precum si cel al categoriei II a fost completat de bacauanul Costel Casuneanu, care astfel bifeaza al doilea podium absolut consecutiv cu monopostul german Wolf F1 Mistral.

Iar daca reusita dominanta a lui France nu mai reprezinta o surpriza, ceea ce s-a consumat in cadrul categoriei I in cele doua zile de competitie de la Trofeul Baia Mare – proiect organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Maramures, ramane o surpriza atat pentru protagonistul principal cat si pentru fanii sportului cu motor. La numai a treia prezenta cu modelul Audi R8 GT3 LMS, hunedoreanul Mihai Leu si-a invins adversarii cu un timp cumulat de 06:12,432 preluand astfel si sefia provizorie a categoriei I din mainile ocupantului pozitiei secunde de pe Gutai – Alexandru „Dodo” Pitigoi. Nu doar ca a pierdut sefia clasamentului dedicat turismelor, dar bucuresteanul a fost foarte aproape de a pierde si pozitia secunda la finele etapei baimarene, totul dupa ce localnicul Calin Fagadar a dat dovada de o evolutie demna pilotajului sau.

Acelasi Mihai Leu s-a impus si la Grupa 1, fiind urmat de Calin Fagadar, in timp ce podiumul Grupei 2 a fost cucerit de „Dodo” Pitigoi invingator, urmat de catre banateanul Radu Benea. Cu un timp cumulat de 06:36,620 si un loc 11 la general, Dudu Senchea s-a impus in matematica Grupei 3, podiumul fiind completat de resitenii George Schiopulescu si Claudiu Ciuca in ordinea enumerarii. Primul inscris al acestei editii – Aurelian Albu – s-a impus in cadrul Grupei 4, acolo unde a fost urmat de Sorin Hutanu, acesta din urma fiind la prima prezenta intr-o etapa de Masters cu modelul Logan RS. Nimeni n-a putut sa-i tina piept experimentatului Catalin Tutuian, acesta invingandu-i atat pe Alexandru Krepelka cat si pe Loredan Stefan in clasamentul Grupei 5. Brasoveanul Vlad Colceriu a obtinut o victorie mare la Grupa 6, urmat de Claudiu Motoc – pe 2, respectiv Bogdan Toma pe 3.

Chiar daca a incheiat pe locul 10, Dominic Marcu a dovedit ca este un pilot mai mult decat rapid, insa mai mult decat atat a confirmat faptul ca greutatea unei Tesla Model 3 Performance coroborata cu gestionarea consumului din baterii poate fi o bataie de cap chiar si pentru cei mai experimentati piloti si masinile lor mult mai usoare si puternice.
Fotografiile au fost realizate de Flavius Croitoriu si Dan Cristian Griga
Clasamentele pot fi accesate AICI

Trofeul Baia Mare – a III-a etapa a Trofeului National Masters de viteza in coasta este o competitie organizata cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Maramures. Competitia este organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv in parteneriat cu Asociatia Sportiva Club Auto Blic si se bucura de sprijinul partenerilor Primaria Municipiului Baia Mare, Primaria orasului Baia Sprie si compania Vital.

Parteneri strategici si de mobilitate: Toyota Cluj si safetycar.ro
Partener logistic si de mobilitate: NSM Motorsport
Partener logistic: Saw Motorsport, MXG Motorsport & Service, SILTEC, EDS
Partener strategic: Tractari Auto Baia Mare prin Tractari Auto Anitas
Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

Recomandari pentru tine!